Marea Britanie renunță la multe restricții incepând de luni, 16 august. Carantina, doar pentru cei depistati pozitiv.

Începând de luni, 16 august, locuitorii din Anglia care s-au vaccinat cu ambele doze nu mai trebuie să se izoleze dacă sunt identificați că au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus.

Marea Britanie renunță la multe restricții incepând de luni, 16 august.

Aceștia sunt însă îndemnați să-și facă un test PCR după ce sunt notificați de aplicația NHS ori de cei de la Teste and Trace, precum și să-și facă periodic teste rapide.

Aceasta este însă o recomandare din partea guvernului, nu o obligație.

Pentru cei dublu vaccinați există în continuare riscul de a se infecta, astfel încât recomandarea este ca ei să adopte alte măsuri de precauție, precum purtarea măștii în spațiile închise și limitarea contactelor cu alte persoane, în special cu orice altă persoană care este foarte vulnerabilă din punct de vedere medical, afirmă guvernul.

Regula existentă acum, adică intrarea în autoizolare pe termen de 10 zile, se va aplica în continuare oricui are test pozitiv sau are simptome de Covid-10, precum și celor care nu au primit două doze de vaccin și au intrat în contact cu persoane infectate.

Cei care vor face a doua doză de vaccin în preajma datei de 16 august vor trebui să aștepte însă două săptămâni până ce vor scăpa de obligația de a intra în izolare.

Copiii și tinerii sub 18 ani, precum și cei care nu pot primi vaccinul din motive medicale vor fi exceptați și ei de la regula intrării în autoizolare, dar sunt îndemnați și ei să-și facă test PCR.

Nu se va mai aplica nici regula „bulelor sociale” din școli, astfel încât elevii vor trebui să se izoleze numai dacă se testează și rezultatul iese pozitiv.

Marea Britanie renunță la multe restricții incepând de luni, 16 august.

În companiile și celelalte locuri de muncă unde s-a adoptat programul de testare zilnică pentru personal, introdus luna trecută, testarea angajaților nevaccinați va avea loc în continuare dacă aceștia intră în contact cu persoane infectate, în așa fel încât ei să poată veni în continuare la muncă.

În sistemul NHS și de asistență socială, cei care lucrează cu persoane foarte vulnerabile din punct de vedere medical vor trebui să treacă însă printr-o evaluare de risc înainte de a se putea întoarce la lucru.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...