Marea Britanie renunță la sistemul semafor de clasificare a țărilor în funcție de riscul epidemiologic.

Guvernul britanic va renunța la sistemul tip semafor aplicat la frontiere și se va concentra în schimb asupra faptului dacă cei care călătoresc sunt sau nu imunizați.

Clasificarea țărilor urmează să se incheie, deși se așteaptă ca lista roșie să rămână pentru destinațiile cu risc ridicat pentru pentru care sunt necesare 11 zile de carantină la hotel.

Regulile pentru turiștii complet imunizați ar rămâne, probabil aceleași, ei fiind scutiți de carantină din oricare dintre state ar veni.

În prezent, aceștia trebuie să facă două teste: unul cu 72 de ore înainte de a călători înapoi în Marea Britanie și al doilea în termen de două zile de la sosirea în țară. Acesta din urmă trebuie să fie PCR.

Oamenii care nu sunt imunizați se bucură în prezent de aceleași reguli ca și cei imunizați, atunci când se întorc din țările de pe lista verde, dar trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile după ce se întorc din țările de pe lista galbenă, scrie Daily Mail.

Regulile pentru cei care nu sunt imunizați să fie mai stricte decât cele din prezent

Este probabil ca regulile pentru cei care nu sunt imunizați să fie mai stricte decât cele din prezent, în sensul că aceștia ar trebui să stea în carantină indiferent din ce țară vin.

Propunerile sunt încă în faza de planificare și nu s-a luat încă nicio decizie fermă cu privire la acest lucru.

Următoarea revizuire formală a sistemului de clasificare a țărilor în Marea Britanie va avea loc până la 1 octombrie 2021.

Guvernul a confirmat că dorește să introducă pașapoartele de imunizare pentru cluburile de noapte și unele spații închise până la sfârșitul lunii septembrie.

Potrivit acestei scheme, clienții ar fi obligați să demonstreze că au făcut cele două doze pentru a putea intra în cluburi, unele spații închise și la alte evenimente.

Guvernul de la Londra a anunțat că ia în considerare un sistem de măsuri, precum cel implementat în Franța.

Mai concret, se dorește impunerea pașaportului COVID, pentru a facilita accesul persoanelor imunizate sau testate în ultimele 24 ore, în spații închise, precum centre comerciale, restaurante, pub-uri, cafenele, muzee, magazine etc.

Guvernul britanic nu a declarat încă unde va fi obligatoriu pașaportul, însă a anunțat că va fi impus până la sfârșitul lunii septembrie, când toți tinerii de peste 18 ani vor avea șansa să fie imunizați.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...