Marea Britanie: Români amendați cu câte 10.000 GBP, după ce au ținut o petrecere în timpul lockdownului

Petrecăreții „egoiști”, printre care și cetățeni români, au fost amendați pentru că au participat la un chef în acest weekend.

Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, intenționează să amendeze pe oricine participă la o petrecere cu o amendă de câte 10.000 GBP.

Petrecăreții români din Greater Manchester, au fost descoperiți de vecini pe un live pe facebook, bând șampanie și făcându-și selfie-uri la o petrecere „dezgustătoare”.

Patru persoane care au participat la petrecerea ținută într-o locuință au primit amenzi fixe pentru încălcarea restricțiilor Covid, a declarat poliția din Greater Manchester.

Unele persoane au fost surprinse după ce au postat scenele pe Instagram, determinându-i pe unii vecini să îi raporteze polițiștilor.

O fotografie de pe Instagram a arătat că petrecăreții români încă se distrau sâmbătă, 16 ianuarie, la ora 2:15 dimineața.

De asemenea, au apărut imagini care arătau că petrecăreții nu au respectat distanțarea socială, dansau și beau.

Se înțelege că unii dintre oaspeți au călătorit până la Clitheroe în Lancashire, pentru a participa la petrecere, relatează Manchester Evening News.

Un localnic, care a dorit să rămână anonim, a declarat: “Ar putea să transmită Covid către alți cetățeni – este dezgustător.”

Un alt utilizator de rețele sociale, care a văzut videoclipurile pe Instagram, a declarat că a trimis un e-mail poliției din Greater Manchester vineri pentru a raporta scenele șocante.

„Cred doar că este dezgustător și trebuie oprit”, au spus ei.

„Este doar egoism. Există oameni își pierd locul de muncă din cauza pandemiei, iar altora nici nu le pasă de virus și este dezgustător.

„Există oameni în vârstă pe moarte, iar acești petrecăreți își bat joc de efortul altor oameni.”

Secretarul de interne Priti Patel este pregătit să dea poliției puterile de a opri orice fel de petreceri într-o încercare disperată de a opri încălcarea regulilor.

Conform planurilor elaborate de Home Office, amenzi de până la 10.000 GBP vor fi acordate celor care participă la astfel de adunări, potrivit cotidianului britanic The Times.

Conform regulilor existente, cei care participă la adunări de mai puțin de 30 de persoane pot fi amendați cu 200 de lire sterline pentru o primă infracțiune, în timp ce organizatorii de adunări pot fi amendați cu 10.000 de lire sterline.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...