Marea Britanie: Români amendați cu câte 10.000 GBP, după ce au ținut o petrecere în timpul lockdownului

Petrecăreții „egoiști”, printre care și cetățeni români, au fost amendați pentru că au participat la un chef în acest weekend.

Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, intenționează să amendeze pe oricine participă la o petrecere cu o amendă de câte 10.000 GBP.

Petrecăreții români din Greater Manchester, au fost descoperiți de vecini pe un live pe facebook, bând șampanie și făcându-și selfie-uri la o petrecere „dezgustătoare”.

Patru persoane care au participat la petrecerea ținută într-o locuință au primit amenzi fixe pentru încălcarea restricțiilor Covid, a declarat poliția din Greater Manchester.

Unele persoane au fost surprinse după ce au postat scenele pe Instagram, determinându-i pe unii vecini să îi raporteze polițiștilor.

O fotografie de pe Instagram a arătat că petrecăreții români încă se distrau sâmbătă, 16 ianuarie, la ora 2:15 dimineața.

De asemenea, au apărut imagini care arătau că petrecăreții nu au respectat distanțarea socială, dansau și beau.

Se înțelege că unii dintre oaspeți au călătorit până la Clitheroe în Lancashire, pentru a participa la petrecere, relatează Manchester Evening News.

Un localnic, care a dorit să rămână anonim, a declarat: “Ar putea să transmită Covid către alți cetățeni – este dezgustător.”

Un alt utilizator de rețele sociale, care a văzut videoclipurile pe Instagram, a declarat că a trimis un e-mail poliției din Greater Manchester vineri pentru a raporta scenele șocante.

„Cred doar că este dezgustător și trebuie oprit”, au spus ei.

„Este doar egoism. Există oameni își pierd locul de muncă din cauza pandemiei, iar altora nici nu le pasă de virus și este dezgustător.

„Există oameni în vârstă pe moarte, iar acești petrecăreți își bat joc de efortul altor oameni.”

Secretarul de interne Priti Patel este pregătit să dea poliției puterile de a opri orice fel de petreceri într-o încercare disperată de a opri încălcarea regulilor.

Conform planurilor elaborate de Home Office, amenzi de până la 10.000 GBP vor fi acordate celor care participă la astfel de adunări, potrivit cotidianului britanic The Times.

Conform regulilor existente, cei care participă la adunări de mai puțin de 30 de persoane pot fi amendați cu 200 de lire sterline pentru o primă infracțiune, în timp ce organizatorii de adunări pot fi amendați cu 10.000 de lire sterline.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...