Marea Britanie: România NU se află pe lista verde! Cetățenii români trebuie să stea în carantină.

Marea Britanie a introdus sistemul „semafor” în clasificarea țărilor, începând cu 17 mai. Guvernul Angliei a anunțat țările de pe listele: roșu, galben, verde. România se află pe lista galbenă.

Anglia a anunțat țările de pe listele: roșu, galben, verde. Cei ce vor călători din România vor respecta regulile listei galbene.

Mai jos aveți informațiile despre ce trebuie să faceți când călătoriți în Anglia, după data de 17 mai, în funcție de țara în care ați fost în cele 10 zile înainte de deplasare.

Țările de pe lista Verde: călătorii care vor intra în UK din zona verde vor trebui să efectueze un test înainte de călătorie, precum și un test (PCR) în prima sau în a doua zi după sosirea în Marea Britanie, dar nu vor trebui să stea în carantină (cu excepția cazului în care primesc un rezultat pozitiv).

Tările de pe lista Galbenă: călătorii care vor intra în UK din zona galbenă vor trebui să facă un test înainte de călătorie, să stea în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile în Marea Britanie și vor trebui să efectueze 2 teste PCR în ziua a doua și în ziua a opta pentru a putea ieși din carantină.

Țările de pe lista Roșie: călătorii care vor intra în UK din zona roșie, vor fi nevoiți să facă un test înainte de călătorie, vor trebui să stea 10 zile în carantină într-un hotel aprobat de guvernul britanic și vor face alte două teste în timp ce se află în carantină, în ziua a doua și în ziua a opta.

Dacă veți călători dintr-o țară aflată pe lista galbenă (România se află pe această listă), trebuie: să completați un formular de localizare a pasagerilor; să faceți un test de COVID-19 înainte de călătorie; să rezervați și să plătiți 2 teste COVID-19 pentru zilele 2 și 8 de carantină (acestea trebuie rezervate și plătite înainte de călătorie, ridicate după ce ajungeți în Anglia); să faceți 10 zile de carantină la domiciliu în Anglia.

Anglia a anunțat țările de pe listele: roșu, galben, verde. Cei ce vor călători din România vor respecta regulile listei galbene.

Este posibil să ieșiți din carantină mai devreme dacă plătiți un test privat COVID-19 prin schema „Test to Release”.

Nu trebuie să faceți un test COVID-19 sau carantină la sosirea în Anglia dacă veți călători din Marea Britanie (Scoția, Irlanda de Nord, Țara galilor), Irlanda, Insulele Canalului (Channel Islands) și Insula Man (zona comună de călătorie) și nu ați fost în afara zonei comune de călătorie în ultimele 10 zile.

Pe lista galbenă se vor regăsi toate țările și teritoriile care nu sunt pe lista verde și pe lista roșie. România va fi pe lista galbenă (așa cum este clasificată și în prezent), ceea ce înseamnă că toți cei ce vor călători din România spre Anglia vor fi nevoiți să respecte măsurile prezentate mai sus.

Dacă încălcați regulile carantinei, puteți primi o amendă de până la 10 000 de lire. Puteți fi amendați cu până la 10 000 de lire și chiar închiși până la 10 ani dacă nu furnizați detaliile exacte despre țările pe care le-ați vizitat în cele 10 zile înainte de a ajunge în Marea Britanie.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...