Marea Britanie schimbă din nou regulile privind carantina. Anunțul lui Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a stabilit patru etape pentru renunțarea la restricțiile actuale. Pub-urile, restaurantele, magazinele și săli de sport au fost redeschise după ce Marea Britanie a trecut la pasul doi al planului de renunțare la restricții.

Aceste măsuri fac parte din cele patru etape cheie care urmează să se desfășoare pe parcursul a patru luni pentru a scoate Regatul Unit complet din lockdown.

Acest demers o să fie susținut de patru ”teste” care vor acționa ca o listă de verificare care trebuie îndeplinită înainte de a trece la următoare etapă a redeschiderii.

Cele patru teste vor determina dacă: lansarea vaccinului se desfășoară conform planificării; vaccinurile sunt eficiente în reducerea deceselor și spitalizărilor; numărul cazurilor nu crește atât de repede încât NHS riscă să fie copleșit; iar variantele noi nu creează riscuri neprevăzute.

Primul pas, care a început pe 8 martie, a fost împărțit în două secțiuni, concentrându-se inițial pe deschiderea școlilor din nou și reunirea familiilor care au petrecut atât de mult timp separate.

Toate școlile din Anglia, atât primară, cât și secundară, s-au redeschis, elevii secundari fiind testați de două ori pe săptămână în școli și acasă.

Magazinele s-au redeschis pe 12 aprilie. Cu toate acestea, oamenii au fost îndemnați să intre doar singuri, mai degrabă decât toată familia.

De asemenea, comercianții cu amănuntul au permis deschiderea până la ora 22:00, deoarece guvernul încearcă să asigure respectarea regulilor de distanțare socială.

Pub-urile și restaurantele se pot deschide în interior începând cu 17 mai.

Hotelurile și pensiunile se pot deschide la pasul trei, la fel și sporturile de interior și cursurile de gimnastică. Se pot deschide și locuri de divertisment, inclusiv cinematografe și teatre.

Noile reguli vor fi în vigoare pentru diferite dimensiuni de locații. Evenimentele în aer liber se pot deschide pentru până la 4.000 de persoane.

În mod similar, evenimentele în interior se pot deschide pentru până la 1.000 de persoane sau 50% capacitate, oricare dintre acestea este mai mică.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...