Marea Britanie schimbă tot. Incepând de mâine se relaxează restricțiile la intrarea în Regatul Unit. Românii scapă și ei de carantină.

Guvernul de la Londra a prezentat noile reguli de intrare pe teritoriul Marii Britanii, reguli ce intră in vigoare incepând de luni, 2 august.

Românii vor scăpa de izolare la intrare în Anglia, de săptămâna viitoare, deoarece guvernul britanic a anunțat actualizarea listelor tip semafor.

Miercuri, 28 iulie 2021 au fost anunțate de către guvernul britanic noile reguli pentru a intra în Marea Britanie.

La sosirea din țări aflate pe lista portocalie (pe care este inclusă și România) vor fi exceptate de la carantină persoanele vaccinate cu un vaccin autorizat în UE, în UK sau SUA (cu doua doze și după trecerea a 14 zile de la efectuarea celei de-a doua).

Vor fi exceptați de la carantină și copiii minori în vârstă de pana la 18 ani. Să prezinte un test Covid (cu excepția copiilor sub 10 ani).

Să completeze, cu maxim 48 ore înainte de sosire, formularul de localizare (”Passenger Locator Form”).

Să rezerve și să achite costul unui test Covid pe care trebuie să il efectueze în a doua zi de la sosire. (copiii sub 4 ani sunt exceptați).

Totodată, românii vor scăpa de izolare la intrare în Anglia, de săptămâna viitoare, deoarece guvernul britanic a anunțat actualizarea listelor tip semafor.

Ministrul de externe, Dominic Raab, a declarat în această dimineață că este „din ce în ce mai pozitiv” că mai multe țări vor deveni verzi la revizuirea de săptămâna viitoare.

Pasagerii care provin din țări verzi nu trebuie să se izoleze, iar cei complet vaccinați evită și carantina dacă se întorc dintr-o țară din lista portocalie.

Călătorii din UE și SUA vor avea posibilitatea să renunțe la izolare atunci când vor ajunge în Marea Britanie săptămâna viitoare.

Ministrul britanic de externe a sugerat că mai multe țări ar putea beneficia în curând de acorduri similare. Nu se va aplica Franței, care rămâne pe lista de supraveghere „portocalie plus”.

Sunt vizate să fie adăugate pe lista verde țări precum Austria, Bosnia și Herțegovina, Italia, Germania, Ungaria, Polonia, România și altele în care incidența e scăzută.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...