Marea Britanie schimbă tot. Incepând de mâine se relaxează restricțiile la intrarea în Regatul Unit. Românii scapă și ei de carantină.

Guvernul de la Londra a prezentat noile reguli de intrare pe teritoriul Marii Britanii, reguli ce intră in vigoare incepând de luni, 2 august.

Românii vor scăpa de izolare la intrare în Anglia, de săptămâna viitoare, deoarece guvernul britanic a anunțat actualizarea listelor tip semafor.

Miercuri, 28 iulie 2021 au fost anunțate de către guvernul britanic noile reguli pentru a intra în Marea Britanie.

La sosirea din țări aflate pe lista portocalie (pe care este inclusă și România) vor fi exceptate de la carantină persoanele vaccinate cu un vaccin autorizat în UE, în UK sau SUA (cu doua doze și după trecerea a 14 zile de la efectuarea celei de-a doua).

Vor fi exceptați de la carantină și copiii minori în vârstă de pana la 18 ani. Să prezinte un test Covid (cu excepția copiilor sub 10 ani).

Să completeze, cu maxim 48 ore înainte de sosire, formularul de localizare (”Passenger Locator Form”).

Să rezerve și să achite costul unui test Covid pe care trebuie să il efectueze în a doua zi de la sosire. (copiii sub 4 ani sunt exceptați).

Totodată, românii vor scăpa de izolare la intrare în Anglia, de săptămâna viitoare, deoarece guvernul britanic a anunțat actualizarea listelor tip semafor.

Ministrul de externe, Dominic Raab, a declarat în această dimineață că este „din ce în ce mai pozitiv” că mai multe țări vor deveni verzi la revizuirea de săptămâna viitoare.

Pasagerii care provin din țări verzi nu trebuie să se izoleze, iar cei complet vaccinați evită și carantina dacă se întorc dintr-o țară din lista portocalie.

Călătorii din UE și SUA vor avea posibilitatea să renunțe la izolare atunci când vor ajunge în Marea Britanie săptămâna viitoare.

Ministrul britanic de externe a sugerat că mai multe țări ar putea beneficia în curând de acorduri similare. Nu se va aplica Franței, care rămâne pe lista de supraveghere „portocalie plus”.

Sunt vizate să fie adăugate pe lista verde țări precum Austria, Bosnia și Herțegovina, Italia, Germania, Ungaria, Polonia, România și altele în care incidența e scăzută.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...