Marea Britanie – ULTIMA ORĂ! Guvernul a decis să acorde vize temporare de muncă. Salariile ajung până la £30/oră.

Guvernul de la Londra a decis, sâmbătă, ca Marea Britanie să acorde până la 10.500 de vize temporare de muncă ca răspuns la lipsa forţei de muncă din Regatul Unit.

Acest program de eliberare a vizelor reprezintă o schimbare neaşteptată în politica sa de imigraţie post-Brexit, după cum informează AFP.

Decizia contravine ideii promovate de premierul Boris Johnson, al cărui executiv continuă să insiste că Regatul Unit nu mai depinde de forţa de muncă străină.

În ultimele zile şi în pofida apelurilor din partea guvernului de a nu intra în panică, benzinăriile au fost luate cu asalt din cauza rupturilor de stoc care afectează şi produsele agroalimentare.

Această decizie de redeschidere a porţilor pentru imigranţi profesionali contravine liniei promovate de premierul Boris Johnson, al cărui executiv continuă să insiste că Regatul Unit nu mai depinde de forţa de muncă străină.

Vizele pentru o perioadă de trei luni, din octombrie până în decembrie, sunt menite să atenueze lipsa flagrantă de şoferi de camioane, dar şi de personal în sectoare cheie ale economiei britanice, cum ar fi creşterea păsărilor.

Pe lângă aceste vize temporare de muncă, alte măsuri excepţionale vor trebui să permită asigurarea aprovizionării înaintea sărbătorilor de Crăciun, a declarat secretarul pentru transporturi Grant Shapps.

Numărul anunțurilor de angajare din UK se apropie de recordul de 2 milioane, iar potențialilor angajați li se oferă salarii duble și chiar mai mult față de nivelurile obișnuite.

Conform unei analize a Recruitment & Employment Confederation (REC), printre posturile cel mai des oferite sunt cele pentru învățători și profesori, lucrători din asistența socială, bucătari și lucrători la curățenie.

Un sondaj recent în rândul firmelor de recrutare arată că trei din cinci firme au cu 30% mai multe cereri de personal din partea companiilor cliente, iar 97% spun că au nevoie de mai mult timp ca să găsească oameni.

În alte cazuri, nu numărul de oferte atrage atenția, ci salariile oferite, cum este cazul unei firme din Boston, Lincolnshire, care angajează lucrători agricoli „pe tot parcursul anului”, oferind până la 30 de lire pe oră.

Aceasta înseamnă 240 de lire pentru o zi de muncă de opt ore și 62.400 de lire pe an, iar angajații ar trebui să recolteze varză sau broccoli, salariul fiind condiționat de cât de mult vor recolta.

Guvernul britanic dă asigurări pentru o iarnă liniștită, cu un Crăciun fără restricții în Marea Britanie.

Ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid, a dat asigurări că în Marea Britanie, Crăciunul va fi liniștit, fără restricții. Ministrul Javid a respins apelurile unor...

Până unde au ajuns britanicii: Legume din carton pe rafturile goale pentru a da impresia că sunt bine aprovizionați.

Din cauza crizei de şoferi de camion, precum şi de lucrători agricoli, stocurile de fructe şi legume s-au redus simţitor în Marea Britanie. Mai multe...

Noile măsuri și restricții pe care le ia Marea Britanie în următoarele 6 săptămâni.

Cele mai eficiente moduri de a combate creșterea cazurilor noi se referă la revenirea rapidă la munca la domiciliu, acolo unde este posibil, și...

Marea Britanie nu mai vrea muncitori români ieftini. Boris Johnson îi preferă pe britanici la muncă.

Boris Johnson a cerut companiilor britanice să depună eforturi pentru a atrage forţă de muncă de pe plan naţional în loc să depindă de...

Guvernul britanic a publicat noile reguli pentru ajutorul social UNIVERSAL CREDIT. Când vor fi distribuiți banii.

Mii de solicitări de Universal Credit au fost investigate pentru fraudă în cursul acestui an, după ce Ministerul Muncii din Marea Britanie (Department for...

Românii din Marea Britanie se bucură de un nou ajutor financiar GRANT din partea guvernului britanic.

The Household Support Grants, după cum este numit programul, va fi pus în aplicare de către autoritățile locale, începând din octombrie, și își propune...

Oficial britanic, mesaj către românii care nu au primit statut de rezident: Pregătiţi-vă să fiţi daţi afară din ţară.

Cetăţenii UE, implicit și românii, cărora li s-a refuzat dreptul de a rămâne în Marea Britanie ar trebui să părăsească ţara de bunăvoie. Dacă...

Român dat jos din avionul spre Londra pentru că a refuzat să poarte mască.

Un pasager care se afla într-un avion care pleca de la Cluj spre Londra a fost debarcat de polițiști pentru că a refuzat să...