Marea Britanie vrea să limiteze drepturile salariaților. Reglementări privind pauzele și orele suplimentare

Cotidianul Financial Times a dezvăluit un plan de reformare a reglementărilor europene în domeniu, pe care Londra le-a aplicat până la ieşirea din UE, relatează Reuters.

Financial Times a dezvăluit joi că Departamentul Întreprinderilor, Energiei şi Strategiei Industriale propune să se abandoneze atât limitarea săptămânii de muncă la 48 de ore, cât şi reglementările cu privire la pauze, iar orele suplimentare să nu se mai ia în calcul la concediile plătite.

Aceste măsuri sunt pregătite cu unda verde a Downing Street, însă nu au fost prezentate încă în Guvern, dezvăluie FT, care citează surse la curent cu acest proiect.

Guvernul lui Boris Johnson dezminte că vrea să limiteze drepturile salariaţilor

Vom continua să studiem politici de susţinere şi de stimulare a creşterii activităţii, de inovaţie şi de creare a unor locuri de muncă, însă aceste politici nu vor fi niciodată în detrimentul drepturilor salariaţilor”, dă asigurări un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson.

Premierul Boris Johnson spune că vrea să profite de Brexit, care a avut loc efectiv la 1 ianuarie, pentru a suprima ceea ce mulţi membri ai Partidului Conservator consideră ”limitări” ale creşterii activităţii întreprinderilor.

Numărul românilor din Regatul Unit a scăzut cu 10% în prima jumătate a anului 2020

Potrivit datelor publicate de Oficiul Național de Statistică (ONS) în perioada 1 iunie 2019 – 30 iunie 2020 numărul cetățenilor români din Regatul Unit a fost de 404 mii, față de 450 de mii în perioada de un an încheiată cu șase luni înainte.

Românii sunt în continuare pe locul doi între cetățenii străini din UK după cetățenii Poloniei – 815 mii, dar înaintea cetățenior Indiei – 361 de mii, Republicii Irlanda – 321 de mii, Italiei – 311 mii, Portugaliei – 271 de mii, Pakistanului – 208 mii, Franței – 164 de mii, Lituaniei – 152 de mii, Germaniei – 142 de mii. Numărul cetățenilor Republicii Moldova din UK era estimat la 15 mii.

Românii sunt în continuare cei mai numeroși cetățeni străini în Londra – 153 de mii (o scădere cu 11 mii față de perioada precedentă), urmați de italieni – 131 de mii, indieni – 128 de mii, polonezi – 124 de mii și portughezi – 121 de mii.

În estul Angliei erau 52 de mii de cetățeni români, în sud-estul Angliei erau 44 de mii de români, în East Midlands 43 de mii, în West Midlands 33 de mii, iat în Yorkshire și The Humber (ord-estul Angliei) 20 de mii.

Un număr important de români au plecat din UK la începutul pandemiei în primăvara lui 2020, iar alții nu s-au putut întoarce în Marea Britanie din cauza restricțiilor de călătorie.

În plus după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020 și în perspectiva sfârșitului libertății de mișcare a persoanelor la 31 decembrie 2020, mai puțini cetățeni români au fost interesați să vină pentru prima oară în UK pentru a lucra.

Cu toate acestea numărul cetățenilor români care au obținut drept de reședință în UK în temeiul Schemei de Stabilire a trecut de 600.000 de mii până la 30 septembrie 2020.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...