Muncitori români aduși la ferme în Marea Britanie pentru a-i învăța pe britanici cum să muncească. Românii știu ce fac, față de englezi.

O fermă producătoare de legume din Marea Britanie a recrutat muncitori români doar pentru a-i învăța pe britanici cum să lucreze.

Marea Britanie a adus muncitori români la ferme doar pentru a-i învăța pe britanici să muncească.

Ferma din Marea Britanie, Gs Growers a angajat pe parcursul acestui an cetățeni britanici, după ce s-a confruntat cu o criză a locurilor de muncă.

Criza a fost cauzată de faptul că muncitorii agricoli români sezonieri nu au mai venit la muncă din cauza reglementărilor imigrației post-Brexit din Marea Britanie.

Patronul fermei a declarat că a funcționat în conformitate cu sfaturile din Public Health England și că lucrătorii români care se întorc vor permite echipelor „să aibă un procent de lucrători cu experiență, care vor ajuta la formarea și menținerea în siguranță a noii noastre forțe de muncă”.

Muncitorii români au fost aduși și angajați după ce vara aceasta a fost lansată o campanie de recrutare a mai multor muncitori sezonieri britanici, pe fondul îngrijorărilor că restricțiile de călătorie impuse ca urmare a Brexitului au făcut dificilă recrutarea de suficienți culegători din Europa de Est, de unde au venit mulți în anii precedenți.

Ferma din Marea Britanie a declarat că încă din primăvară a încercat să angajeze britanici, însă foarte puțini au venit după publicarea anunțurilor de angajare.

De asemenea, britanicii veniți nu erau la fel de muncitori ca lucrătorii sezonieri români și est-europeni care au lucrat în anii precedenți.

Acest fapt i-a determinat pe deținătorii fermei să caute muncitori aduși chiar din România, oferindu-le și cazare, pentru a îi învăța pe actualii angajați britanici cum să lucreze.

Marea Britanie a adus muncitori români la ferme doar pentru a-i învăța pe britanici să muncească.

„Când lucrezi la scară mare (producătorii mari de alimente), ai nevoie de câțiva oameni care să știu ce fac și se pricep la muncă”, a spus el. „Pur și simplu nu puteți conduce aceste companii doar cu entuziasm.”

El a spus că, din punct de vedere istoric, o „proporție semnificativă” de culegători provin din Europa de Est și revin an de an.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...