Muncitorii români în construcții riscă să nu mai poată lucra în Marea Britanie. Granițele se vor închide pentru cei care nu vorbesc limba engleză.

Guvernul de la Londra urmează să închidă graniţele pentru muncitorii necalificaţi români şi pentru cei care nu vorbesc limba engleză, ca parte a eforturilor de a reduce numărul de migranţi de după Brexit, relatează The Guardian.

Muncitorii români riscă să nu mai fie primiți în Marea Britanie. Granițele se vor închide și pentru cei care nu vorbesc limba engleză.

Autoritățile britanice au prezentat noul plan pe puncte, asemănător celui din Australia. Prin acest plan, guvernul britanic spune că va prelua controlul asupra graniţelor ţării „pentru prima oară în ultimele decenii” şi că va elimina „distorsiunile” provocate de libertatea de mişcare din Uniunea Europeană.

Câteva dintre punctele de pe grilă sunt esenţiale romanilor care isi doresc sa lucreze in continuare in regat, acest lucru înseamnă că dacă ele nu sunt îndeplinite, migrantul va fi respins indiferent de punctajul pe care l-a obţinut:

  • A primit o ofertă de loc de muncă din partea unui sponsor aprobat (esenţial) – 20 puncte.
  • Locul de muncă este la nivelul adecvat de competenţă (esenţial) – 20 puncte.
  • Vorbeşte limba engleză la nivelul cerut (esenţial) – 10 puncte.
  • Salariu între 20.480-23.039 lire sterline – 0 puncte.
  • Salariu între 23.040-25.599 lire sterline – 10 puncte.
  • Salariu de 25.600 lire sterline sau mai mult – 20 puncte.
  • Loc de muncă într-o ocupaţie cu deficit de forţă de muncă – 20 puncte.
  • Studii: Doctorat în domeniu relevant locului de muncă – 10 puncte.
  • Studii: Doctorat în domeniu (ştiinţific) relevant locului de muncă – 20 puncte.

Companiile au acuzat imediat guvernul britanic că a început un asalt împotriva economiei şi au avertizat asupra consecinţelor „dezastruoase”, în ceea ce priveşte pierderea de locuri de muncă şi închiderea fabricilor pe care aceste măsuri le vor avea.

Partidele de opoziţie, Laburist şi Liberal-Democrat, au condamnat, de asemenea, planul Guvernului Johnson.

Muncitorii români riscă să nu mai fie primiți în Marea Britanie. Granițele se vor închide și pentru cei care nu vorbesc limba engleză.

Miniştrii din cabinetul Johnson sunt de părere, însă, că Brexitul cerut de electorat la referendumul din 2016 trebuie livrat şi că a venit vremea ca firmele să renunţe la forţa de muncă ieftină din străinătate.

Sistemul se bazează o grilă de punctaj pe care potenţialul imigrant trebuie să o îndeplinească pentru a putea lucra în Regatul Unit. El ar trebui să obţină 70 de puncte pe această grilă pentru a fi primit în ţară.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...