Noi reguli de zbor spre Marea Britanie. Două teste negative și carantina – obligatorii

Noi reguli de zbor spre Marea Britanie. Pasagerii care intră în Marea Britanie pe cale aeriană trebuie să facă un test COVID-19 PCR în termen de trei zile până la sosire.

Cetățenii trebuie să stea în carantină timp de 10 zile la sosirea în Marea Britanie.

Pentru a călători în Marea Britanie pasagerii trebuie să indeplinească următoarele condiții:

A prezenta un rezultat negativ al testului înainte de zbor (care trebuie să fie făcut în termen de 3 zile înainte de zbor) în engleză.

Toți pasagerii care intră în Marea Britanie trebuie să facă un test COVID-19 PCR în termen de trei zile până la sosire. Conform informației de pe site-ul www.gov.uk se acceptă următoarele tipuri de teste: RT PCR, RT LAMP și test antigen cu un dispozitiv cu flux lateral.

În timpul înregistrării pentru fiecare cursă, toți pasagerii, cu excepția copiilor sub 11 ani, trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului.

Rezultatul testului trebuie prezentat în original în engleză, franceză sau spaniolă; testele de traducere nu vor fi acceptate.

Rezultatul testului trebuie să conțină următoarele informații:

  • numele / prenumele pasagerului care corespunde documentelor de călătorie
  • data nașterii sau vârsta pasagerului
  • rezultatul testului
  • data testului
  • numele și contactele laboratorului în care a fost efectuat testul
  • numele testului

Dacă rezultatul testului nu conține toate informațiile de mai sus sau rezultatul testului PCR lipsește, pasagerului i se va refuza îmbarcarea.

Rezultatul testului poate fi prezentat pe suport de hârtie sau în format electronic; la prezentarea rezultatului în formă electronică, pasagerul trebuie să furnizeze dispozitivului său electronic nivelul de încărcare necesar.

Rezervarea din timp retestarii la sosirea în Marea Britanie în zilele 2 și 8. Confirmarea rezervării cu privire la testare trebuie indicată în Passenger Locator Form.

Completarea on-line a formularului Passenger Locator Form (începînd cu 48 de ore înainte de data zborului sau în ziua zborului cel tîrziu). După completarea formularului veți primi o confirmare pe e-mail cu un QR code pe care va trebui să o prezentați la check-in/boarding, și la sosire în Londra.

Confirmarea poate fi prezentată prin o copie printată sau în telefonul dvs.

Pasagerii care au fost / au traversat în ultimele 10 zile dintr-o țară care este o zonă roșie pentru Marea Britanie trebuie să se autoizoleze la hotel, care este rezervat individual în detrimentul pasagerilor. Confirmarea rezervării trebuie să fie indicată în Passenger Locator Form.

La sosire, pasagerul trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile.

Este o cerință obligatorie să purtați mască în transportul public din Marea Britanie. Nerespectarea regulilor menționate mai sus este considerată o infracțiune care presupune amenda în mărimea de la 10.000 £ sau închisoare.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...