Noile reguli de călătorie între România și Marea Britanie, din 15 august. La intrarea în România, nu vor face carantină următoarele categorii de călători din UK.

România a actualizat clasificarea țărilor pe listele roșie, galbenă și verde, în funcție de gradul de risc epidemiologic, liste care vor intra în vigoare începând din 15 august, ora 0.

Noile reguli de călătorie între România și Marea Britanie, după 15 august 2021

Pentru cei care vin din Marea Britanie în România este important de știut că NU se aplică la intrarea pe teritoriul românesc obligativitatea prezentării certificatului digital european.

Călătorești din Marea Britanie către România? La intrarea în România, NU vor face carantină următoarele categorii de călători sosiți din Marea Britanie:

  • cei care pot dovedi că au fost vaccinați cu ambele doze în urmă cu mai mult de 10 zile;
  • cei care rămân în România pentru mai puțin de 3 zile (72 de ore) și prezintă rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau a intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii); dacă stau mai mult de 72 de ore în România, vor face carantină timp de 14 zile începând cu a patra zi de ședere pe teritoriul României;
  • cei care pot dovedi că au fost confirmați pozitiv cu Covid-19 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;
  • copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR;
  • copiii cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau a intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Toți cei care nu se încadrează în aceste categorii de mai sus vor face carantină la domiciliu timp de 14 zile, fără obligația de a face vreun test de Covid-19 în acest interval, dar și fără posibilitatea de a ieși mai devreme din carantină.

România nu solicită la intrarea în țară teste de Covid-19 decât în cazurile precizate la categoriile de mai sus (cei aflați în tranzit și copiii între 6 și 16 ani).

Noile reguli de călătorie între România și Marea Britanie, după 15 august 2021

Rămâne în vigoare pe mai departe obligația de a completa formularul solicitat de Direcția de Sănătate Publică la frontieră. Formularul se completează de către toți pasagerii, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

Călătorești din România către Marea Britanie?

Din 8 august, România este pe lista verde de călătorie a UK, ceea ce înseamnă că toți călătorii care vin din România nu mai intră în carantină dacă pot prezenta rezultatul negativ al unui test de Covid-19.

Indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, călătorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să completeze cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie formularul de localizare a pasagerilor, Passenger Locator Form.
  • să-și facă test de Covid-19 (PCR, LAMP sau antigen) cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în Anglia, Scoția sau Irlanda de Nord; Țara Galilor acceptă numai test PCR. Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligația de a verifica dacă pasagerii dețin un astfel de test. Rezultatul testului trebuie prezentat în engleză, franceză sau spaniolă, în formă electronică sau tipărit.
  • să prezinte dovada că au rezervat un test pentru ziua a doua după sosire, la un furnizor de teste agreat de guvernul UK. Testele făcute prin NHS Test and Trace nu pot fi folosite pentru călătoriile în străinătate, ci este nevoie de teste PCR sau rapide (LAMP, antigen) făcute la furnizori privați.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...