Noile reguli pentru călătoriile în Marea Britanie. Regatul Unit pe lista ROȘIE, România poate trece pe lista PORTOCALIE.

Noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic a fost aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Destinațiile turistice preferate de români rămân în continuare în lista roșie.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.

De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Țări precum Grecia, Spania, Franţa, Portugalia, SUA, Marea Britanie, Israel, Turcia rămân în zona roșie.

Dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Guvernul britanic va anunța rezultatele ultimei revizuiri ale restricțiilor de călătorie săptămâna aceasta, iar destinațiile cheie europene precum Spania, Franța, Portugalia și Grecia urmează să rămână pe lista portocalie.

România, care a fost adăugată în ultima revizuire pe lista verde, ar putea fi adăugată acum pe lista portocalie după ce a înregistrat o creștere bruscă a cazurilor.

Raed Arafat a declarat că România a intrat oficial în valul al patrulea și că noile restricții vor fi anunțate pe 12 septembrie, când starea de alertă va fi prelungită.

Toți călătorii din tările de pe lista portocalie sunt obligați să susțină un test înainte de plecare cu cel mult trei zile înainte de întoarcerea în Marea Britanie, precum și un test PCR în ziua a doua de după întoarcere.

Călătorii care nu sunt complet vaccinați trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile și să facă un al doilea test PCR în ziua a opta de la întoarcere.

Se poate efectua un test opțional pentru ziua a cincea, cu un rezultat negativ care să permită călătorilor să iasă din izolare, dar testul din ziua a 8-a trebuie totuși făcut indiferent de rezultat.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...