Noile reguli pentru călătoriile în Marea Britanie. Regatul Unit pe lista ROȘIE, România poate trece pe lista PORTOCALIE.

Noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic a fost aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Destinațiile turistice preferate de români rămân în continuare în lista roșie.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.

De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Țări precum Grecia, Spania, Franţa, Portugalia, SUA, Marea Britanie, Israel, Turcia rămân în zona roșie.

Dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Guvernul britanic va anunța rezultatele ultimei revizuiri ale restricțiilor de călătorie săptămâna aceasta, iar destinațiile cheie europene precum Spania, Franța, Portugalia și Grecia urmează să rămână pe lista portocalie.

România, care a fost adăugată în ultima revizuire pe lista verde, ar putea fi adăugată acum pe lista portocalie după ce a înregistrat o creștere bruscă a cazurilor.

Raed Arafat a declarat că România a intrat oficial în valul al patrulea și că noile restricții vor fi anunțate pe 12 septembrie, când starea de alertă va fi prelungită.

Toți călătorii din tările de pe lista portocalie sunt obligați să susțină un test înainte de plecare cu cel mult trei zile înainte de întoarcerea în Marea Britanie, precum și un test PCR în ziua a doua de după întoarcere.

Călătorii care nu sunt complet vaccinați trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile și să facă un al doilea test PCR în ziua a opta de la întoarcere.

Se poate efectua un test opțional pentru ziua a cincea, cu un rezultat negativ care să permită călătorilor să iasă din izolare, dar testul din ziua a 8-a trebuie totuși făcut indiferent de rezultat.

Britanicii sunt îndemnați să se întoarcă la muncă și să uite de coronavirus.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid. Ministrul...

Guvernul din Marea Britanie oferă un nou ajutor financiar de 500 de lire celor cu venituri mici.

Milioane de locuitori din Marea Britanie cu venituri mici pot primi un ajutor financiar direct de la guvern pentru plata utilităților în special. Cancelarul britanic...

Criza locurilor de muncă din Marea Britanie. Românii sunt la mare căutare în Regatul Unit.

Confruntată cu o criză severă a forţei de muncă, Marea Britanie se pregăteşte să primească iar români la muncă. Astfel, cei care vor să lucreze...

Din 27 ianuarie, Marea Britanie pune capăt pandemiei. Persoanele pozitive nu mai stau în izolare.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi...

S-a încheiat pandemia în Marea Britanie. Toate restricțiile au fost eliminate, inclusiv certificatul verde.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că măsurile din Planul B de control al răspândirii coronavirusului în Anglia vor fi anulate. Boris Johnson, adresându-i se...

Marea Britanie anunță ridicarea regulilor sanitare pentru a putea deschide economia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția noii variante, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea...

Marea Britanie renunță la izolarea după infectare și la certificatul verde obligatoriu.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să revoce definitiv regulile de urgență privind coronavirusul, întrucât cazurile noi de infectare din Marea Britanie continuă să scadă,...

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...