Premierul britanic Boris Johnson sugerează amânarea relaxării restricțiilor din Regatul Unit. Guvernul de la Londra prevăzuse ca pe 21 iunie să fie ridicate toate măsurile de lockdown.

Premierul britanic Boris Johnson a atenţionat sâmbătă că răspândirea tot mai intensă a variantei indiene a coronavirusului este ‘„foarte, foarte îngrijorătoare” şi va trebui acţionat ‘„cu precauţie” în ultima etapă a relaxării restricţiilor antiepidemice.

Guvernul de la Londra prevăzuse ca, în contextul vaccinării majorităţii populaţiei şi a scăderii numărului noilor cazuri de COVID-19, pe 21 iunie să fie ridicate toate măsurile de lockdown.

Intensificarea răspândirii variantei indiene a coronavirusului este foarte îngrijorătoare, avertizează premierul britanic.

Declaraţia sa sugerează că o amânare a acestei etape este tot mai probabilă, o decizie urmând să fie anunţată luni.

Guvernul de la Londra prevăzuse ca, în contextul vaccinării majorităţii populaţiei şi a scăderii numărului noilor cazuri de COVID-19, pe 21 iunie să fie ridicate toate măsurile de lockdown.

Dar avansul variantei indiene (varianta Delta) mai contagioase a coronavirusului şi care a devenit dominantă în Marea Britanie – cu circa 96% din noile cazuri provocate de această variantă – ar putea să nu mai permită aplicarea acestui plan, iar presa britanică scrie că ar putea fi decisă o amânare a ridicării restricţiilor cu cel puţin patru săptămâni.

Restricţiile care ar urma să fie ridicate în ultima etapă a relaxării privesc inclusiv redeschiderea discotecilor şi creşterea numărului persoanelor care se pot aduna la diferite evenimente.

Guvernul de la Londra prevăzuse ca, în contextul vaccinării majorităţii populaţiei şi a scăderii numărului noilor cazuri de COVID-19, pe 21 iunie să fie ridicate toate măsurile de lockdown.

„Este clar că varianta indiană este mai transmisibilă şi este de asemenea cert că numărul cazurilor creşte, la fel şi cel al spitalizărilor”, a mai semnalat Johnson, mărturisind că acum este ”mai puţin optimist” decât la sfârşitul lunii mai în privinţa evoluţiei pandemiei.

Agravarea pandemiei în Marea Britanie survine în pofida faptului că această ţară este printre cele mai avansate în vaccinarea anti-COVID-19.

Până în prezent au fost vaccinate cu prima doză 41,29 milioane de persoane (circa două treimi din populaţie), dintre care 29,5 milioane au primit schema completă.

Autorităţile britanice au raportat sâmbătă 7.738 noi cazuri de COVID-19 şi 17 noi decese asociate acestei boli.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...