Regatul Unit elimină restricțiile privind călătoriile internaționale dar nu și pentru România. Testare și carantină pentru românii care ajung în Anglia.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a transmis un mesaj pentru cetăţenii români privind eliminarea restricţiilor de călătorie începând cu 17 mai.

Într-un alt mesaj, instituţia anunţa că autoritățile britanice vor introduce un sistem de reguli de testare și carantină la sosire, diferențiate în funcție de gradul de răspândire a Covid-19 din țara din care provine călătorul.

Se schimbă condiţiile de călătorie România-Marea Britanie

Începând cu data de 17 mai, restricțiile privind călătoriile internaționale din Regatul Unit vor fi eliminate. Călătorii nu vor mai avea obligația de a completa Declarația de călătorie și de a preciza motivul deplasării într-o altă țară, a transmis Amabsada României la Londra.

Astfel, în funcție de rata de infectare, țările vor fi plasate pe una din cele 3 liste: roșie, portocalie și verde. Clasificarea va fi reevaluată permanent.

Conform clasificării anunțate de guvernul britanic, România (asemeni majorității statelor UE) a fost plasată pe lista Portocalie (Amber), categorie pentru care se mențin actualele reguli.

Se schimbă condiţiile de călătorie România-Marea Britanie.

Românii trebuie să completeze, cu maxim 48 ore înainte de sosire, Formularul de localizare (Passenger Locator Form), disponibil la: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.

Să prezinte Certificat Test Covid negativ (sunt exceptați minorii de până la 11 ani). Detalii aici: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england.

Să rezerve și să achite costul a încă 2 teste Covid pe care trebuie să le efectueze în perioada de carantină. Detalii aici: https://quarantinehotelbookings.ctmportal.co.uk.

Să efectueze o perioadă de 10 zile de – carantină la o adresă declarată înainte de sosire. Detalii privind regulile de efectuare a carantinei: https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england.

Mai multe detalii despre regulile valabile pentru cei care sosesc dintr-o țară aflată pe Lista Portocalie găsiți la adresa: https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...