Restricții noi în Marea Britanie după 2 decembrie

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat planul noilor restricții care vor intra în vigoare după 2 decembrie, când se încheie perioada de carantină generală din Marea Britanie.

Boris Johnson și-a exprimat speranța că sărbătorile de final de an vor putea fi petrecute astfel împreună cu familia, dar a avertizat că nu se poate vorbi încă de un Crăciun normal.

Acesta și-a implorat concetățenii să facă „un ultim efort” înainte de sosirea vaccinurilor și de aplicarea pe scară largă a testării, având în vedere că noile restricții vor fi, în multe zone, mai dure decât cele dinainte de carantină și vor dura până la primăvară.

Mai mult decât atât, premierul Johnson nu a exclus posibilitatea ca în ianuarie să fie impusă o nouă carantină, dacă după Crăciun cazurile de infectare se vor înmulți din nou.

Potrivit agenției de presă Reuters, după 2 decembrie se va reveni la sistemul cu niveluri diferențiate de alertă, în funcție de situația infectărilor. Recomandarea de a sta acasă nu va mai fi în vigoare, însă regimul deplasărilor va fi permis în funcție de situația din fiecare nivel de alertă.

Sălile de sport, saloanele de cosmetică, magazinele neesențiale și centrele de divertisment se vor redeschide, iar lăcașurile de cult, ceremoniile de nuntă și sporturile în aer liber vor reveni la regimul obișnuit.

Programul restaurantelor și al barurilor va fi modificat, astfel încât ora ultimei comenzi va fi 22, iar ora închiderii la 23 în zonele unde nivelul de alertă permite deschiderea localurilor.

Evenimentele sportive cu spectatori pot fi reluate dacă se asigură distanțarea socială, ca și spectacolele în săli, acolo unde nivelul de alertă o permite.

Nivelul 1 de alertă: Se aplică regula de șase pentru socializarea înăuntrul sau în afara casei. Localurile vor servi numai la masă, iar sporturile cu spectatori vor funcționa cu stadioanele ocupate numai cu până la 4.000 de spectatori în aer liber și 1.000 în interior.

Nivelul 2: Socializare cu maximum șase persoane în aer liber, iar în spații închise nu se va permite socializarea între mai multe familii. Localurile vor putea servi alcool numai împreună cu o masă substanțială.

Sporturile cu spectatori vor funcționa cu stadioanele ocupate numai ocupate numai cu până la 2.000 de spectatori în aer liber și 1.000 în interior.

Nivelul 3: Nu este permisă socializarea în interior sau exterior, cu excepția spațiilor publice, ca parcurile. Localurile sunt închise, cu excepția serviciilor de livrare pentru acasă. Sporturile cu spectatori sunt interzise.

Măsurile vor funcționa până la sfârșitul lui martie și vor fi supuse revizuirii la fiecare 14 zile.

O altă relaxare importantă a restricțiilor vizează perioada de izolare impusă celor din zonele cu nivel 3 care intră în contact cu o persoană infectată: cei care își fac teste și obțin rezultat negativ nu mai trebuie să se autoizoleze automat, ci se pot întâlni cu rudele și prietenii.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...