Restricții noi în Marea Britanie după 2 decembrie

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat planul noilor restricții care vor intra în vigoare după 2 decembrie, când se încheie perioada de carantină generală din Marea Britanie.

Boris Johnson și-a exprimat speranța că sărbătorile de final de an vor putea fi petrecute astfel împreună cu familia, dar a avertizat că nu se poate vorbi încă de un Crăciun normal.

Acesta și-a implorat concetățenii să facă „un ultim efort” înainte de sosirea vaccinurilor și de aplicarea pe scară largă a testării, având în vedere că noile restricții vor fi, în multe zone, mai dure decât cele dinainte de carantină și vor dura până la primăvară.

Mai mult decât atât, premierul Johnson nu a exclus posibilitatea ca în ianuarie să fie impusă o nouă carantină, dacă după Crăciun cazurile de infectare se vor înmulți din nou.

Potrivit agenției de presă Reuters, după 2 decembrie se va reveni la sistemul cu niveluri diferențiate de alertă, în funcție de situația infectărilor. Recomandarea de a sta acasă nu va mai fi în vigoare, însă regimul deplasărilor va fi permis în funcție de situația din fiecare nivel de alertă.

Sălile de sport, saloanele de cosmetică, magazinele neesențiale și centrele de divertisment se vor redeschide, iar lăcașurile de cult, ceremoniile de nuntă și sporturile în aer liber vor reveni la regimul obișnuit.

Programul restaurantelor și al barurilor va fi modificat, astfel încât ora ultimei comenzi va fi 22, iar ora închiderii la 23 în zonele unde nivelul de alertă permite deschiderea localurilor.

Evenimentele sportive cu spectatori pot fi reluate dacă se asigură distanțarea socială, ca și spectacolele în săli, acolo unde nivelul de alertă o permite.

Nivelul 1 de alertă: Se aplică regula de șase pentru socializarea înăuntrul sau în afara casei. Localurile vor servi numai la masă, iar sporturile cu spectatori vor funcționa cu stadioanele ocupate numai cu până la 4.000 de spectatori în aer liber și 1.000 în interior.

Nivelul 2: Socializare cu maximum șase persoane în aer liber, iar în spații închise nu se va permite socializarea între mai multe familii. Localurile vor putea servi alcool numai împreună cu o masă substanțială.

Sporturile cu spectatori vor funcționa cu stadioanele ocupate numai ocupate numai cu până la 2.000 de spectatori în aer liber și 1.000 în interior.

Nivelul 3: Nu este permisă socializarea în interior sau exterior, cu excepția spațiilor publice, ca parcurile. Localurile sunt închise, cu excepția serviciilor de livrare pentru acasă. Sporturile cu spectatori sunt interzise.

Măsurile vor funcționa până la sfârșitul lui martie și vor fi supuse revizuirii la fiecare 14 zile.

O altă relaxare importantă a restricțiilor vizează perioada de izolare impusă celor din zonele cu nivel 3 care intră în contact cu o persoană infectată: cei care își fac teste și obțin rezultat negativ nu mai trebuie să se autoizoleze automat, ci se pot întâlni cu rudele și prietenii.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...