Restricțiile de călătorie din Anglia au fost eliminate. Aeroporturile din Regat au avut cea mai aglomerată zi din pandemie.

Aeroporturile din Marea Britanie au avut parte de cea mai aglomerată zi din pandemie. Pe 17 mai, restricțiile de călătorie internaționale au fost eliminate, iar zborurile turistice au fost reluate din Marea Britanie.

Restricțiile de călătorie au fost eliminate, iar aeroporturile din Marea Britanie au avut cea mai aglomerată zi din pandemie.

Mulți pasageri dornici de vacanță au ajuns la Aeroportul Heathrow – din vestul Londrei – și la Aeroportul Gatwick – din West Sussex – începând cu ora 6 dimineața. Tot astazi a intrat în vigoare și „sistemul de semaforizare impus de Marea Britanie”.

Cele cinci cele mai aglomerate aeroporturi ale Marii Britanii – Heathrow, Gatwick, Stansted, Manchester și Luton – se așteaptă să opereze peste 124 de zboruri către țările aflate pe “lista galbenă”, inclusiv 23 de zboruri către Spania.

Anterior, oamenii riscau să primească o amendă de 5.000 de lire sterline pentru călătoriile în străinătate fără o scuză rezonabilă, dar acum oamenilor li se permite să plece în vacanță pentru prima dată în acest an.

În ciuda acestui fapt, va fi în continuare dificil pentru britanici să călătoreasă în străinătate, lista verde fiind foarte scurtă.

Cele mai multe țări, inclusiv puncte de interes populare europene de vacanță, cum ar fi Franța și Spania, rămân pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că vizitatorii trebuie să se auto-izoleze pentru o perioadă de 10 zile la întoarcerea pe teritoriul britanic.

Cele 10 zile pot fi reduse la 5, dar se vor plăti teste suplimentare.

Restricțiile de călătorie au fost eliminate, iar aeroporturile din Marea Britanie au avut cea mai aglomerată zi din pandemie.

CEO-ul British Airways și Directorul Aeroportului Heathrow din Londra au cerut guvernului britanic să deschidă mai multe rute pentru călătorii, inclusiv către Statele Unite, și să simplifice procedurile de verificare pentru zboruri.

“Facem apel la guvern pentru a ajuta oamenii să planifice vacanța în avans, publicând o listă a țărilor care se așteaptă să fie pe lista verde pentru sezonul estival 2021”, a declarat Directorul Executiv al Heathrow, John Holland-Kaye.

Prim-ministrul Boris Johnson a declarat că acest sistem dur va rămâne valabil și în următoarele luni.

Marea Britanie a înregistrat rate de infectare scăzute datorită, în mare măsură, succesului programului de vaccinare, dar îngrijorările cresc cu privire la o nouă tulpină a virusului ce se poate răspândi rapid. Este vorba despre varianta viruslui identificată pentru prima dată în India.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...