Restricțiile de călătorie din Anglia au fost eliminate. Aeroporturile din Regat au avut cea mai aglomerată zi din pandemie.

Aeroporturile din Marea Britanie au avut parte de cea mai aglomerată zi din pandemie. Pe 17 mai, restricțiile de călătorie internaționale au fost eliminate, iar zborurile turistice au fost reluate din Marea Britanie.

Restricțiile de călătorie au fost eliminate, iar aeroporturile din Marea Britanie au avut cea mai aglomerată zi din pandemie.

Mulți pasageri dornici de vacanță au ajuns la Aeroportul Heathrow – din vestul Londrei – și la Aeroportul Gatwick – din West Sussex – începând cu ora 6 dimineața. Tot astazi a intrat în vigoare și „sistemul de semaforizare impus de Marea Britanie”.

Cele cinci cele mai aglomerate aeroporturi ale Marii Britanii – Heathrow, Gatwick, Stansted, Manchester și Luton – se așteaptă să opereze peste 124 de zboruri către țările aflate pe “lista galbenă”, inclusiv 23 de zboruri către Spania.

Anterior, oamenii riscau să primească o amendă de 5.000 de lire sterline pentru călătoriile în străinătate fără o scuză rezonabilă, dar acum oamenilor li se permite să plece în vacanță pentru prima dată în acest an.

În ciuda acestui fapt, va fi în continuare dificil pentru britanici să călătoreasă în străinătate, lista verde fiind foarte scurtă.

Cele mai multe țări, inclusiv puncte de interes populare europene de vacanță, cum ar fi Franța și Spania, rămân pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că vizitatorii trebuie să se auto-izoleze pentru o perioadă de 10 zile la întoarcerea pe teritoriul britanic.

Cele 10 zile pot fi reduse la 5, dar se vor plăti teste suplimentare.

Restricțiile de călătorie au fost eliminate, iar aeroporturile din Marea Britanie au avut cea mai aglomerată zi din pandemie.

CEO-ul British Airways și Directorul Aeroportului Heathrow din Londra au cerut guvernului britanic să deschidă mai multe rute pentru călătorii, inclusiv către Statele Unite, și să simplifice procedurile de verificare pentru zboruri.

“Facem apel la guvern pentru a ajuta oamenii să planifice vacanța în avans, publicând o listă a țărilor care se așteaptă să fie pe lista verde pentru sezonul estival 2021”, a declarat Directorul Executiv al Heathrow, John Holland-Kaye.

Prim-ministrul Boris Johnson a declarat că acest sistem dur va rămâne valabil și în următoarele luni.

Marea Britanie a înregistrat rate de infectare scăzute datorită, în mare măsură, succesului programului de vaccinare, dar îngrijorările cresc cu privire la o nouă tulpină a virusului ce se poate răspândi rapid. Este vorba despre varianta viruslui identificată pentru prima dată în India.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...