Român plecat la muncă în Marea Britanie, a ajuns să se teamă pentru viața sa. Calvarul a început la spălătorie

Calvarul românului de 34 de ani, plecat în străinătate să îşi facă un viitor mai bun, a început după ce s-a lăsat convins să se mute la Londra pentru a lucra la o spălătorie de mașini.

Bărbatul şi-a spus povestea presei locale, pentru care a declarat că nu și-a imaginat niciodată că va ajunge într-o situație în care să se teamă pentru viața sa: „Mi-era foarte frică să nu vină după mine”.

La scurt timp după ce a ajuns în Anglia la spălătoria de mașini, românul a devenit victima unei organizații criminale care îl obliga să muncească 12 ore pe zi, 6 zile pe săptămână.

Mai mult, infractorii îl exploatau și pentru a crea identități false cu chipul său pe care le foloseau apoi pentru a deschide conturi bancare, probabil pentru a spăla bani prin ele.

Profitând de un moment de neatenție al infractorilor care-l sechestraseră, bărbatul a reuşit să fugă şi a luat cu el câteva acte pentru a dovedi autorităţilor că a fost sechestrat şi exploatat.

„Am luat câteva documente de identitate false din casă și am fugit la cea mai apropiată secție de poliție. Mi-era foarte frică să nu vină după mine și mi-era teamă că polițiștii nu mă vor crede.

Când am ajuns la secția de poliție, era închisă. Am fost nevoit să merg la altă secție cât de repede am putut”, a povestit românul.

„Am fugit înăuntru și am spus ‘Am nevoie de ajutor!’ în timp ce am aruncat pe biroul de la recepție colecția de documente de identitate false”, a mai românul pentru presa locală.

Autorităţile locale l-au ajutat pe român să se reintegreze din nou în societate și să-și găsească un loc de muncă legal

Din fericire, poliţişti au analizat cu atenţie povestea românului care s-a dovedit a fi adevărată.

Mai mult, autorităţile au luat legătura şi cu un ONG britanic care se ocupă cu susținerea victimelor din orice domeniu.

Tânărul român a fost cazat într-o structură protejată până când a reușit să se reintegreze din nou în societate și să-și găsească un loc de muncă legal.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...