România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Ce condiții se impun pentru cei care vin din Marea Britanie.

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, pe coduri – verde, galben și roșu.

Marea Britanie este singura țară din Europa care rămâne pe lista roșie și pentru care se va impune în continuare carantina de 14 zile la sosirea în România.

Mai multe țări, printre care Grecia și Franța, au trecut în zona verde, pentru care nu e nevoie de carantină la revenirea în România.

Pe lista roşie sunt, în total, 22 de state. 18 dintre acestea din cauza incidenţei, iar patru din cauza circulaţiei unor tulpini periculoase ale coronavirusului.

Marea Britanie este singura țară din Europa care rămâne pe lista roșie și pentru care se va impune în continuare carantina de 14 zile la sosirea în România, potrivit datelor emise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a actualizat, joi seară, lista statelor considerate cu risc epidemiologic ridicat.

Cei care vin din zona roşie scapă de carantină doar dacă sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 – altfel, nici testul şi nici faptul că au avut boala în ultimele luni nu îi poate scuti de izolarea la domiciliu.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Marea Britanie este singura țară din Europa care rămâne pe lista roșie și pentru care se va impune în continuare carantina de 14 zile la sosirea în România.

Deși situaţia s-a îmbunătăţit semnificativ în primăvară datorită unui lockdown riguros și îndelungat, precum şi a unei campanii de vaccinare foarte eficiente, Marea Britanie rămâne cea mai afectată ţară de pandemie din Europa, cu 127.945 de morţi.

Sentimentul de victorie în faţa virusului este umbrit și de o creştere cu 33,7% a contaminărilor într-o săptămână, ceea ce a determinat guvernul britanic să ia luni decizia de a amâna ridicarea totală a restricţiilor sanitare pentru 19 iulie.

Revenind la lista statelor considerate cu risc epidemiologic pentru români, alte 11 țări se află în zona galbenă, adică nu intră în carantină cei care sunt vaccinaţi sau prezintă un test RT-PCR efectuat în ultimele 72 de ore.

Pe lista verde au trecut Belgia, Franța, Danemarca, Grecia, Olanda, Slovenia, Letonia, Lituania, Suedia, Andora, Peru, Iran, Puerto Rico, Republica Dominicană și Timorul de Est.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...