România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Ce condiții se impun pentru cei care vin din Marea Britanie.

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, pe coduri – verde, galben și roșu.

Marea Britanie este singura țară din Europa care rămâne pe lista roșie și pentru care se va impune în continuare carantina de 14 zile la sosirea în România.

Mai multe țări, printre care Grecia și Franța, au trecut în zona verde, pentru care nu e nevoie de carantină la revenirea în România.

Pe lista roşie sunt, în total, 22 de state. 18 dintre acestea din cauza incidenţei, iar patru din cauza circulaţiei unor tulpini periculoase ale coronavirusului.

Marea Britanie este singura țară din Europa care rămâne pe lista roșie și pentru care se va impune în continuare carantina de 14 zile la sosirea în România, potrivit datelor emise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a actualizat, joi seară, lista statelor considerate cu risc epidemiologic ridicat.

Cei care vin din zona roşie scapă de carantină doar dacă sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 – altfel, nici testul şi nici faptul că au avut boala în ultimele luni nu îi poate scuti de izolarea la domiciliu.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Marea Britanie este singura țară din Europa care rămâne pe lista roșie și pentru care se va impune în continuare carantina de 14 zile la sosirea în România.

Deși situaţia s-a îmbunătăţit semnificativ în primăvară datorită unui lockdown riguros și îndelungat, precum şi a unei campanii de vaccinare foarte eficiente, Marea Britanie rămâne cea mai afectată ţară de pandemie din Europa, cu 127.945 de morţi.

Sentimentul de victorie în faţa virusului este umbrit și de o creştere cu 33,7% a contaminărilor într-o săptămână, ceea ce a determinat guvernul britanic să ia luni decizia de a amâna ridicarea totală a restricţiilor sanitare pentru 19 iulie.

Revenind la lista statelor considerate cu risc epidemiologic pentru români, alte 11 țări se află în zona galbenă, adică nu intră în carantină cei care sunt vaccinaţi sau prezintă un test RT-PCR efectuat în ultimele 72 de ore.

Pe lista verde au trecut Belgia, Franța, Danemarca, Grecia, Olanda, Slovenia, Letonia, Lituania, Suedia, Andora, Peru, Iran, Puerto Rico, Republica Dominicană și Timorul de Est.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...