Românii, campioni la rezidență în Marea Britanie. Cei care nu au aplicat încă, primesc ajutor din partea Guvernului britanic.

Marea Britanie a primit aproximativ 1,067 milioane de aplicaţii de reşedinţă definitivă din partea cetăţenilor români până pe 30 iunie, termenul limită pentru această procedură, arată datele oficiale.

Marea Britanie a primit circa 1,067 milioane de aplicaţii de reşedinţă definitivă din partea cetăţenilor români până pe 30 iunie, termenul limită pentru această procedură, arată datele oficiale.

Numărul este aproape egal cu cel al aplicaţiilor primite de la polonezi – 1,091 de mi­lioa­ne.

Astfel, după acest criteriul, Po­lo­nia şi România se află pe primele locuri în topul cetăţenilor din ţările membre ale UE care vor să se stabilească în Marea Britanie. Acest lucru a fost remarcat şi de autorităţile britanice.

Numărul de aplicaţii nu este acelaşi cu numărul de persoane care au făcut formalităţile pentru că o persoană poate trimite două cereri, de exemplu, însă este apropiat. Pe locul trei, cu doar 545.600 de aplicaţii, se află Italia.

În total, Marea Britanie a primit din partea cetăţenilor UE aproximativ 5,504 milioane de cereri. Cele mai puţine aplicaţii au fost primite, excluzând ţările mici ca Malta şi Luxemburg, de la cetăţenii croaţi (13.200) şi sloveni (5.100).

Acest sistem de aplicaţii este soluţia găsită de guvernul britanic pentru a garanta cetăţenilor din statele membre ale UE că vor avea aceleaşi drepturi pe care le aveau atunci când Marea Britanie era şi ea parte din Uniune.

Autorităţile au anunţat că în cazuri justificate vor accepta şi aplicaţii trimise după termenul limită pe o pe­rioadă ne­de­fi­nită.

Deși termenul de aplicare a expirat la 30 iunie, cetățenii din UE și Zona Economică Europeană (UE plus Islanda, Norvegia și Liechtenstein) pot aplica în continuare pentru statutul de rezident în UK în următoarele două situații:

Marea Britanie a primit circa 1,067 milioane de aplicaţii de reşedinţă definitivă din partea cetăţenilor români până pe 30 iunie, termenul limită pentru această procedură, arată datele oficiale.

  • au un termen fixat mai târziu (de exemplu, se alătură unui membru al familiei din UK care locuia aici înainte de 31 decembrie 2020);
  • au „bine întemeiate” pentru care nu au depus cererea pînă la 30 iunie, de pildă au fost bolnavi sau au fost victime ale abuzului domestic.

Este important de știut că aceia care aplică pentru vize de până la 6 luni au de plătit o taxă de 95 de lire, dar pot rămâne mai mult de 6 luni în UK dacă vin pentru tratament medical (până la 11 luni – taxa de viză: 190 de lire) sau în calitate de cercetător științific (până la 12 luni – taxa de viză: 190 de lire).

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...