Românii care au ajuns în Anglia până la 31 decembrie 2020 sunt obligaţi să solicite rezidenţa până pe 30 iunie 2021. Despre procedura de înscriere EU Settlement Scheme destinată românilor şi membrilor de familie ai acestora.

Românii care vor să rămână în Marea Britanie sunt obligaţi să solicite rezidenţa până la 30 iunie.

Ambasadorul României în Regatul Unit, Laura Popescu, le-a reamintit cetăţenilor români care vor să lucreze sau să studieze în Marea Britanie, că termenul limită pentru solicitarea rezidenţei este 30 iunie 2021.

Statutul de rezident permanent în Anglia poate fi obţinut numai de către românii care au locuit în Regatul Unit cel puţin cinci ani. Cei care au trăit pe teritoriu mai puţin, tot primi statut de rezident permanent după ce vor îndeplini minimul de ani.

Cetăţenii români care au ajuns în Regatul Unit până la data de 31 decembrie 2020 sunt obligaţi să solicite rezidenţa, la fel ca restul cetăţenilor europeni, până pe 30 iunie 2021.

Românii pot afla mai multe despre procedura de înscriere EU Settlement Scheme destinată cetăţenilor europeni şi membrilor de familie ai acestora pe pagina guvernului britanic.

„Dacă v-aţi hotărât să rămâneţi în Regatul Unit şi nu aţi aplicat pentru obţinerea statutului de rezident, vă rog să aplicaţi acum, pentru a vă proteja dreptul de trăi, lucra şi studia aici”, a scris Laura Popescu, ambasadorul României la Londra, într-o postare pe Facebook.

918.270 de cetăţeni români au cerut un statut de rezident în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord până în martie. 852.310 dintre cereri au fost aprobate, după cum arată o statistică publicată săptămâna trecută de Ministerul de Interne britanic.

Polonezii sunt pe primul loc la numărul de cereri aprobate (931.140), iar românii, pe locul doi (852.310). Aceştia sunt urmaţi de italieni, portughezi şi spanioli.

Statutul de rezident permanent în Anglia poate fi obţinut numai de către românii care au locuit în Regatul Unit cel puţin cinci ani. Cei care au trăit pe teritoriu mai puţin, tot primi statut de rezident permanent după ce vor îndeplini minimul de ani.

Totuşi, dintre românii care au primit răspuns favorabil din partea statului, numai 33% au primit statutul de rezident permanent, ceilalţi primindu-l pe cel de rezident temporar.

În schimb, polonezii au avut mai mult noroc, 77% dintre aceşti primind statutul de rezident permanent. Şi lituanienii au primit acest statut într-un procent ridicat (75%), în timp ce croaţii, într-unul redus (24%).

Statutul de rezident permanent poate fi obţinut numai de către persoanele care au locuit în Marea Britanie cel puţin cinci ani. Cei care au trăit pe teritoriu mai puţin, tot primi statut de rezident permanent după ce vor îndeplini minimul de ani.

După ieşirea Marii Bitanii din UE, cetăţenii europeni care vor să lucreze în regat trebuie să solicite o viză prin noul sistem de imigrare bazat pe puncte.

Pentru acest scop, cetăţeanul trebuie să demonstreze că vorbeşte limba engleză la nivel intermediar (B1), că are o ofertă de muncă la nivelul de calificare necesar de un sponsor/angajator autorizat de Home Office, dar şi că salariul minim anual oferit de aceştia este de 26.500 de lire sterline sau egal cu nivelul de salarizare relevant domeniului în care activează.

Sistemul bazat pe puncte nu se aplică în cazul turiştilor sau al cetăţenilor care au obţinut sau urmează să obţină până pe 30 iunie statutul de rezident permanent sau temporar.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...