Românii care intră în Anglia trebuie să prezinte, în total, 3 teste COVID. Dacă toate sunt negative, pot scăpa de carantină.

Guvernul Marii Britanii a plasat România pe lista galbenă – Amber list. Acest lucru înseamnă că cei care ajung în Anglia vor trebui să facă 3 teste COVID, unul la plecare și alte două în timpul autoizolării de 10 zile.

Cetățenii români vor putea să iasă din izolare abia în a cincea zi de la sosirea în Regat, dacă vor avea încă un test negativ.

Cei care se întorc din țările de pe lista verde nu vor intra în carantină, în schimb vor trebui să arate un test negativ la intrarea în țară și să mai facă unul în ziua a cincea.

Guvernul de la Londra a dat publicității cele 12 teritorii pe care oamenii din Anglia le pot vizita începând cu 17 mai fără a avea nevoie să stea în auto-izolare la întoarcere.

Cetățenii britanici vor putea călători în Portugalia, Gibraltar și alte nouă destinații fără a intra în carantină la întoarcere, a confirmat Ministrul Transporturilor, Grant Shapps.

Ministrul Shapps a declarat totuși că planul este unul precaut, adăugând: „Trebuie să ne asigurăm că țările pe care le vizităm sunt în siguranță.”

Țările de pe lista verde sunt: ​​Portugalia, inclusiv Azore și Madeira; Australia; Noua Zeelandă; Singapore; Brunei; Islanda; Insulele Feroe; Gibraltar; Insulele Falkland și Israel.

Turcia, Insulele Maldive și Nepalul au fost adăugate pe lista roșie. Persoanele care se întorc din acele țări de miercuri, după ora 04:00, vor trebui să stea în carantină într-un hotel timp de 11 nopți la un cost de 1.750 de lire sterline de fiecare călător.

Cei care se întorc din țările de pe lista verde nu vor intra în carantină, în schimb vor trebui să arate un test negativ la intrarea în țară și să mai facă unul în ziua a cincea.

Începând cu data de 17 mai, persoanele care au făcut ambele doze de vaccin coronavirus vor putea utiliza aplicația NHS pentru a demonstra acest lucru. Persoanele care nu au aplicația vor putea solicita o scrisoare NHS.

Cei care se întorc din țările de pe lista verde nu vor intra în carantină, în schimb vor trebui să arate un test negativ la intrarea în țară și să mai facă unul în ziua a cincea.

Celelalte țări, inclusiv România, se află pe lista galbenă. Acest lucru înseamnă că cei care ajung în Anglia vor trebui să facă 3 teste COVID, unul la plecare și alte două în timpul autoizolării de 10 zile. Situația țărilor va fi revizuită la fiecare trei săptămâni.

Totuși, ei vor putea să iasă din izolare în a cincea zi, dacă vor avea încă un test negativ.

Urmează cel puțin 1 an de recesiune în Marea Britanie. Anunțul care le dă emoții românilor din Regatul Unit

Familiile din Marea Britanie se vor confrunta cu cea mai lungă recesiune de la criza financiară din deceniul trecut până acum și cu o...

Cod ROȘU de caniculă pentru prima dată în istorie în Marea Britanie. Val de căldură excepțional începând de mâine

În Marea Britanie, temperatura ar putea urca în următoarele zile până la 40 de grade, un record absolut pentru această ţară cunoscută mai degrabă...

Marea Britanie a declarat stare urgenţă naţională din cauza temperaturilor record: 40 de grade Celsius pentru prima dată în istorie.

Serviciul meteorologic din Marea Britanie, a declarat vineri stare de urgenţă naţională şi a emis o avertizare de „căldură extremă” pentru anumite regiuni din...

Marea Britanie: Ajutoare financiare pentru familiile de români stabiliți legal în Regatul Unit

Mii de familii cu copii mici și femei gravide pierd anual ajutoare financiare oferite de guvernul britanic, în valoare de până la 442 de...

Marea Britanie caută din nou muncitori români pentru a lucra în agricultură și oferă peste 10 lire pe oră

În majoritatea dintre fermele de legume și fructe din Marea Britanie, lucrătorii migranți și angajații sezonieri joacă un rol cheie în timpul sezonului de...

Pentru prima dată în istorie, SUA livrează mai multe gaze în Europa decât Rusia

Europa caută alternative, cum ar fi gazul natural lichefiat din SUA în schimbul celui provenit din Rusia, după ce Gazprom PJSC a redus livrările...

Cum poți să primești ajutorul financiar de 650 de lire în Marea Britanie

Ajutorul financiar de 650 de lire alocat anul acesta pentru achitarea facturilor va fi acordat în funcție de modul cum oamenii s-au înregistrat ca...

O parte din românii din Marea Britanie vor primi 200 lire direct în contul bancar în această săptămână pentru plata facturilor

În următoarele zile, mii de oameni vor primi bani ca sprijin în criza costului vieții. Plata directă de 200 de lire va intra direct în...