Românii care merg la muncă în Marea Britanie întorși de la frontierele Regatului Unit. Potrivit autorităților din Anglia, românii trebuie să respecte noi reguli.

Românii care obișnuiau să lucreze sezonier în Regatul Unit au devenit principalele victime ale Brexitului. Potrivit autorităților din Marea Britanie, peste 60% dintre cetățenii Uniunii Europene opriți la granițe sunt cetățeni români.

Doar românii care merg în calitate de turiști nu au nevoie de viză, însă au și ei reguli noi de respectat.

Aceștia au fost întorși din drum pentru că nu aveau vize de intrare și nu puteau să-și justifice șederea în mod legal. Uneori, s-a ajuns și în situații absurde, când oamenii erau inclusiv reținuți.

Doar românii care merg în calitate de turiști nu au nevoie de viză, însă au și ei reguli noi de respectat

În primele trei luni ale anului, Regatul Unit a respins accesul în ţară a peste 3.000 de cetățeni europeni, de șase ori mai mulți ca în 2020. Potrivit datelor, peste 2.000, adică mai bine de jumătate, erau români în căutarea unui loc de muncă.

Cristian este șofer acolo de mai bine de șase ani și este angajat cu contract de muncă. El povestește cum unii dintre amicii săi care obișnuiau să lucreze sezonier în Anglia au fost acum întorși la graniță.

Cristian Dumitrescu, român din Anglia: ”Au părăsit Marea Britanie mai mult de 6 luni și acum nu se califică. Mulți întâmpină aceleași probleme.

Dacă ai părăsit Marea Britanie, în 6 luni nu mai poți lucra. Lucrau în toate domeniile, în construcții, dar cei care nu au aplicat pentru rezidență și nu mai pot intra, nu mai pot lucra”.

Doar românii care merg în calitate de turiști nu au nevoie de viză, însă au și ei reguli noi de respectat.

Ruptura politică dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană a introdus reguli noi pentru cetățenii străini care își doresc să lucreze.

Românii care sunt deja în Regat au aplicat pentru permisul de ședere, care le permite să vină în țară și să își viziteze familia, însă cei care vor să plece de acum pentru a munci au nevoie de vize.

Pentru a primi viza, doritorii trebuie să depună acte prin care să dovedească că au oferte, că vor avea un salariu corespunzător calificării, unde să doarmă și știu limba engleza.

De cele mai multe ori, însă, s-a ajuns în situații absurde, când oamenii au fost reținuți în centre de imigrare și în condiții precare de detenție pentru că nu au putut să își justifice prezența pe teritoriul Regatului.

Reguli noi sunt inclusiv pentru turiști. Dacă stați mai puțin de șase luni, nu sunteți obligați să obțineți viză, însă trebuie să prezentați la intrarea în țară dovada că aveţi rezervată deja cazarea și biletul de întors, dar și să arătați că aveți bani în cont, între 75 și 100 de lire pe zi.

Atenție, pe lângă toate acestea, Marea Britanie este pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, adică intrați în carantină dacă nu sunteți vaccinat, începând cu 1 iunie.

Britanicii sunt îndemnați să se întoarcă la muncă și să uite de coronavirus.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid. Ministrul...

Guvernul din Marea Britanie oferă un nou ajutor financiar de 500 de lire celor cu venituri mici.

Milioane de locuitori din Marea Britanie cu venituri mici pot primi un ajutor financiar direct de la guvern pentru plata utilităților în special. Cancelarul britanic...

Criza locurilor de muncă din Marea Britanie. Românii sunt la mare căutare în Regatul Unit.

Confruntată cu o criză severă a forţei de muncă, Marea Britanie se pregăteşte să primească iar români la muncă. Astfel, cei care vor să lucreze...

Din 27 ianuarie, Marea Britanie pune capăt pandemiei. Persoanele pozitive nu mai stau în izolare.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi...

S-a încheiat pandemia în Marea Britanie. Toate restricțiile au fost eliminate, inclusiv certificatul verde.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că măsurile din Planul B de control al răspândirii coronavirusului în Anglia vor fi anulate. Boris Johnson, adresându-i se...

Marea Britanie anunță ridicarea regulilor sanitare pentru a putea deschide economia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția noii variante, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea...

Marea Britanie renunță la izolarea după infectare și la certificatul verde obligatoriu.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să revoce definitiv regulile de urgență privind coronavirusul, întrucât cazurile noi de infectare din Marea Britanie continuă să scadă,...

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...