Românii care merg la muncă în Marea Britanie întorși de la frontierele Regatului Unit. Potrivit autorităților din Anglia, românii trebuie să respecte noi reguli.

Românii care obișnuiau să lucreze sezonier în Regatul Unit au devenit principalele victime ale Brexitului. Potrivit autorităților din Marea Britanie, peste 60% dintre cetățenii Uniunii Europene opriți la granițe sunt cetățeni români.

Doar românii care merg în calitate de turiști nu au nevoie de viză, însă au și ei reguli noi de respectat.

Aceștia au fost întorși din drum pentru că nu aveau vize de intrare și nu puteau să-și justifice șederea în mod legal. Uneori, s-a ajuns și în situații absurde, când oamenii erau inclusiv reținuți.

Doar românii care merg în calitate de turiști nu au nevoie de viză, însă au și ei reguli noi de respectat

În primele trei luni ale anului, Regatul Unit a respins accesul în ţară a peste 3.000 de cetățeni europeni, de șase ori mai mulți ca în 2020. Potrivit datelor, peste 2.000, adică mai bine de jumătate, erau români în căutarea unui loc de muncă.

Cristian este șofer acolo de mai bine de șase ani și este angajat cu contract de muncă. El povestește cum unii dintre amicii săi care obișnuiau să lucreze sezonier în Anglia au fost acum întorși la graniță.

Cristian Dumitrescu, român din Anglia: ”Au părăsit Marea Britanie mai mult de 6 luni și acum nu se califică. Mulți întâmpină aceleași probleme.

Dacă ai părăsit Marea Britanie, în 6 luni nu mai poți lucra. Lucrau în toate domeniile, în construcții, dar cei care nu au aplicat pentru rezidență și nu mai pot intra, nu mai pot lucra”.

Doar românii care merg în calitate de turiști nu au nevoie de viză, însă au și ei reguli noi de respectat.

Ruptura politică dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană a introdus reguli noi pentru cetățenii străini care își doresc să lucreze.

Românii care sunt deja în Regat au aplicat pentru permisul de ședere, care le permite să vină în țară și să își viziteze familia, însă cei care vor să plece de acum pentru a munci au nevoie de vize.

Pentru a primi viza, doritorii trebuie să depună acte prin care să dovedească că au oferte, că vor avea un salariu corespunzător calificării, unde să doarmă și știu limba engleza.

De cele mai multe ori, însă, s-a ajuns în situații absurde, când oamenii au fost reținuți în centre de imigrare și în condiții precare de detenție pentru că nu au putut să își justifice prezența pe teritoriul Regatului.

Reguli noi sunt inclusiv pentru turiști. Dacă stați mai puțin de șase luni, nu sunteți obligați să obțineți viză, însă trebuie să prezentați la intrarea în țară dovada că aveţi rezervată deja cazarea și biletul de întors, dar și să arătați că aveți bani în cont, între 75 și 100 de lire pe zi.

Atenție, pe lângă toate acestea, Marea Britanie este pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, adică intrați în carantină dacă nu sunteți vaccinat, începând cu 1 iunie.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...