Românii care se întorc din Anglia nu scapă de carantină. Regatul Unit a intrat pe lista roșie a României.

Guvernul României a introdus Marea Britanie pe lista roșie, după numai o zi în care o trecuse de pe lista verde pe cea galbenă.

CARANTINĂ OBLIGATORIE de 14 zile pentru cei care sosesc din Regatul Unit în România.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, sâmbătă, hotărârea privind modificarea clasificării țărilor/teritoriilor în sensul trecerii Marii Britanii din zona galbena în zona roșie.

Modificarea clasificării țărilor/teritoriilor aprobată prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 33 din 27.05.2021, în sensul trecerii Marii Britanii din zona galbena în zona roșie, începând cu data de 01.06.2021 din cauza creșterii rapide a infecțiilor datorate unor variante de virus, în special cu B.1.617.2. (o variantă identificată pentru prima dată în India).

CARANTINĂ OBLIGATORIE de 14 zile pentru cei care sosesc din Regatul Unit în România.

Instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile, pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România din țările terțe, indiferent de zona în care este încadrată țara din care sosesc, cu anumite excepții.

Condiționarea intrării în România în funcție de statusul vaccinal, întrucât in lista verde figurează state terțe pentru care situația infecțiilor COVID nu este pe deplin cunoscuta la nivel internațional.

Exceptarea de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului.

Și Franța a introdus restricții pentru călătorii din Marea Britanie, pe fondul îngrijorării cu privire la răspândirea rapidă a variantei Covid-19 din India.

CARANTINĂ OBLIGATORIE de 14 zile pentru cei care sosesc din Regatul Unit în România.

Germania a impus o carantină de două săptămâni britanicilor care au sosit săptămâna trecută. Austria va interzice zborurile directe din Marea Britanie, de la 1 iunie.

Marea Britanie a înregistrat 3.424 de cazuri ale mutației B1617.2 descoperită pentru prima dată în India, în ultimele șapte zile, o creștere cu 2.111 de cazuri față de săptămâna precedentă, potrivit Evening Standard.

Un studiu efectuat la începutul acestei săptămâni a constatat că două doze ale vaccinurilor Pfizer sau AstraZeneca sunt eficiente și împotriva variantei indiene.

Săptămâna trecută, UE a convenit asupra unui permis de călătorie în cele 27 de țări ale blocului pentru toți cei care au fost vaccinați complet cu un vaccin aprobat, au fost testați recent negativ sau s-au recuperat după infectarea cu coronavirus.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...