Românii care vin din Marea Britanie nu au nevoie de un test COVID negativ. Regatul Unit rămâne în continuare pe lista roșie.

Călătorii care sosesc din Anglia nu mai au nevoie de test COVID negativ la venirea de pe teritoriul Regatului Unit în România.

Pentru cei ce aleg să călătorească din Marea Britanie spre România, prezentarea unui test negativ PCR NU ajută la evitarea carantinei. Oricum ar fi, carantina de 14 zile este inevitabilă dacă nu vă regăsiți pe lista categoriilor ce fac excepție de la regulă.

România are acum un sistem tip semafor: lista verde, lista galbenă și lista roșie. Pentru fiecare listă au fost stabilite o serie de reguli și o serie de excepții.

Dacă veți călători spre România dintr-o zonă verde, nu aveți nevoie de test negativ PCR și NU veți sta în carantină. Problemele și confuziile apar la cei ce vor să călătorească din zona roșie și din zona galbenă.

În contextul actual al pandemiei și în urma noilor clasificări, România NU mai solicită obligatoriu prezentarea unui test negativ PCR la intrarea în țară.

Însă călătorii ce vin din zonele galben și roșu vor sta în carantină 14 zile, după cum este menționat în Articolul 3.

Marea Britanie se află momentan pe lista roșie. Așadar, românii care sosesc în România, venind de pe teritoriul Regatului Unit, nu au nevoie de un test COVID, însă au de respectat niște reguli.

Art.3 – În funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prevăzute la art. 2, la intrarea persoanelor pe teritoriul României se aplică următoarele măsuri:

Pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zona prevăzută la art. 2 lit. a) (zona verde) nu se instituie măsura carantinei;

Pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zonele prevăzute la art. 2 lit. b) (zona galbenă) și c) (zona roșie) se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat pentru o perioadă de 14 zile.

Articolul 4 din Hotărârea 28 face referire la excepțiile de la carantină pentru cei ce călătoresc din zona galbenă.

Pentru cei ce aleg să călătorească din Marea Britanie spre România, prezentarea unui test negativ PCR NU ajută la evitarea carantinei. Oricum ar fi, carantina de 14 zile este inevitabilă dacă nu vă regăsiți pe lista categoriilor ce fac excepție de la regulă.

Doar că, așa cum am menționat mai sus, pentru fiecare zonă există și o listă cu excepțiile. Articolul 4 din Hotărârea 28 face referire la excepțiile de la carantină pentru cei ce călătoresc din zona galbenă.

La punctul w) se menționează că sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun – avion, tren, microbuz / autocar) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii – autoturismul condus personal).

Tot la Articolul 4 din H28 apare și aliniatul x) care menționează că sunt exceptate de la carantină și persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România.

Pentru călătoriile din zona roșie, România nu cere obligatoriu test negativ PCR. Chiar dacă îl aveți, nu vă ajută să scăpați de carantină.

Pentru cei ce aleg să călătorească din zona roșie spre România, prezentarea unui test negativ PCR NU ajută la evitarea carantinei. Oricum ar fi, carantina de 14 zile este inevitabilă dacă nu vă regăsiți pe lista categoriilor ce fac excepție de la regulă.

Conform Hotărârii 28, pe lângă acele categorii profesionale, excepție de la carantină fac și cei vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...