Românii care vin din Marea Britanie nu au nevoie de un test COVID negativ. Regatul Unit rămâne în continuare pe lista roșie.

Călătorii care sosesc din Anglia nu mai au nevoie de test COVID negativ la venirea de pe teritoriul Regatului Unit în România.

Pentru cei ce aleg să călătorească din Marea Britanie spre România, prezentarea unui test negativ PCR NU ajută la evitarea carantinei. Oricum ar fi, carantina de 14 zile este inevitabilă dacă nu vă regăsiți pe lista categoriilor ce fac excepție de la regulă.

România are acum un sistem tip semafor: lista verde, lista galbenă și lista roșie. Pentru fiecare listă au fost stabilite o serie de reguli și o serie de excepții.

Dacă veți călători spre România dintr-o zonă verde, nu aveți nevoie de test negativ PCR și NU veți sta în carantină. Problemele și confuziile apar la cei ce vor să călătorească din zona roșie și din zona galbenă.

În contextul actual al pandemiei și în urma noilor clasificări, România NU mai solicită obligatoriu prezentarea unui test negativ PCR la intrarea în țară.

Însă călătorii ce vin din zonele galben și roșu vor sta în carantină 14 zile, după cum este menționat în Articolul 3.

Marea Britanie se află momentan pe lista roșie. Așadar, românii care sosesc în România, venind de pe teritoriul Regatului Unit, nu au nevoie de un test COVID, însă au de respectat niște reguli.

Art.3 – În funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prevăzute la art. 2, la intrarea persoanelor pe teritoriul României se aplică următoarele măsuri:

Pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zona prevăzută la art. 2 lit. a) (zona verde) nu se instituie măsura carantinei;

Pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zonele prevăzute la art. 2 lit. b) (zona galbenă) și c) (zona roșie) se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat pentru o perioadă de 14 zile.

Articolul 4 din Hotărârea 28 face referire la excepțiile de la carantină pentru cei ce călătoresc din zona galbenă.

Pentru cei ce aleg să călătorească din Marea Britanie spre România, prezentarea unui test negativ PCR NU ajută la evitarea carantinei. Oricum ar fi, carantina de 14 zile este inevitabilă dacă nu vă regăsiți pe lista categoriilor ce fac excepție de la regulă.

Doar că, așa cum am menționat mai sus, pentru fiecare zonă există și o listă cu excepțiile. Articolul 4 din Hotărârea 28 face referire la excepțiile de la carantină pentru cei ce călătoresc din zona galbenă.

La punctul w) se menționează că sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun – avion, tren, microbuz / autocar) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii – autoturismul condus personal).

Tot la Articolul 4 din H28 apare și aliniatul x) care menționează că sunt exceptate de la carantină și persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România.

Pentru călătoriile din zona roșie, România nu cere obligatoriu test negativ PCR. Chiar dacă îl aveți, nu vă ajută să scăpați de carantină.

Pentru cei ce aleg să călătorească din zona roșie spre România, prezentarea unui test negativ PCR NU ajută la evitarea carantinei. Oricum ar fi, carantina de 14 zile este inevitabilă dacă nu vă regăsiți pe lista categoriilor ce fac excepție de la regulă.

Conform Hotărârii 28, pe lângă acele categorii profesionale, excepție de la carantină fac și cei vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...