Românii din Anglia sunt verificați de polițiștii britanici dacă stau în carantină la adresă. Cei care nu respectă carantina riscă să fie amendați.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat ieri, 19 mai, că vizitele în destinațiile de pe lista galbenă (inclusiv România) cu risc mediu sunt acceptabile numai în „circumstanțe extreme”.

Locuitorii din Anglia ar trebui să se aștepte ca inspectorii COVID să le bată la ușă atunci când se întorc din străinătate, a avertizat ministrul de Interne britanic, Priti Patel.

Românii din Anglia sunt verificați de polițiștii britanici dacă stau în carantină la adresă.

Aceasta a declarat că prin această măsură autoritățile se asigură că cei care vizitează țări din lista galbenă, cum ar fi Franța, Spania și Italia, respectă cele zece zile de carantină.

Ministrul Patel a mai spus că statul are capacitatea de a efectua 10.000 de vizite la domiciliu pe zi, 30.000 fiind făcute săptămâna trecută.

Cei care nu respectă carantina riscă o amendă de până la 10.000 de lire sterline, a mai anunțat ministrul.

O analiză a Daily Mail arată că până la 270.000 de britanici vor zbura în țările de pe lista galbenă până duminică, 23 mai, fiind programate aproximativ 1.300 de zboruri.

Atât Boris Johnson, cât și ministrul Sănătății, Matt Hancock, au declarat că sunt din ce în ce mai încrezători că vaccinurile sunt eficiente împotriva tuturor variantelor – inclusiv a tulpinii indiene.

Românii din Anglia sunt verificați de polițiștii britanici dacă stau în carantină la adresă.

Lista verde a Marii Britanii cuprinde doar Portugalia, Gibraltar, Israel, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Islanda și Insulele Feroe, plus câteva insule mici, care sunt teritorii britanice.

Călătorii în țările de pe lista galbenă, din care fac parte majoritatea statelor UE, trebuie să se autoizoleze acasă timp de zece zile la întoarcere și să facă două teste PCR.

În cazul în care se constată că oamenii nu respectă carantina, poliția este chemată să emită amenzi. Un total de 639 de amenzi au fost date până în prezent și este probabil ca acest număr să crească semnificativ.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...