Românii intră tot mai greu în Marea Britanie după Brexit. Autorităţile au respins intrarea în Regatul Unit pentru mii de cetățeni români.

Românii care au planuri în Marea Britanie trebuie să ştie că în prima jumătate din 2021, autorităţile au respins intrarea în Regatul Unit peste 5000 de cetăţeni din Uniunea Europeană, dintre care foarte mulţi erau români.

Românii intră foarte greu în Marea Britanie după Brexit. Statistică negativă. În comparaţie, în 2020, doar 493 nu au putut intra în UK.

Acum, dintre cei peste 5000 de respinşi, aproape 3000 au fost din România. Adică peste două treimi.

Şi asta s-a întâmplat în ciuda faptului că pandemia de coronavirus a redus numărul total de călătorii.

În timp ce normele intrate în vigoare după Brexit permit cetăţenilor UE să viziteze Marea Britanie fără viză, Marley Morris, director asociat la Institutul pentru Cercetarea Politicilor Publice (IPPR), are altă părere.

Astfel, într-o declaraţie pentru Euronews, el a precizat că numărul din ce în ce mai mare al cetăţenilor UE respinşi la frontierele britanice reprezintă semnul timpuriu al „impactului sfârşitului liberei mişcări”.

În primul trimestru al anului 2021, mai mult de 2.000 dintre cetăţeni respinşi au venit din România. Statistica ratei de refuz pentru români a crescut cu 867% în primele trei luni.

În aceeaşi situaţie sunt şi bulgarii, care la fel ca românii, nu au primit explicaţii clare pentru motivele respingerii intrării în Marea Britanie. 300 de cetăţeni bulgari au fost respinşi în primul trimestru al anului 2021. În 2020 au fost respinşi doar 19.

Şi asta nu a fost tot pentru cei menţionaţi. Cei mai ghinionişti dintre ei au fost închişi câteva zile în centrele de detenţie din cauza unor probleme cu documentele.

Cei mai „norocoşi” au fost întorşi la controalele din porturile cu feriboturi sau la terminalul feroviar Eurostar din Paris.

Mai sunt şi 738 de cetăţeni expulzaţi după aterizarea pe aeroporturi sau terminalele de feriboturi din Marea Britanie, conform The Guardian.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...