Românii nu mai intră în izolare în Marea Britanie începând din această lună. Noile reguli de la frontiere care urmează să intre în vigoare.

Românii care doresc să meargă în Anglia după data de 17 mai vor fi scutiți de autoizolarea la domiciliu și de efectuarea unui test plătit.

De asemenea, britanicii care abia așteaptă o vacanță internațională la soare vor afla la începutul lunii mai unde o vor putea petrece fără să aibă parte de restricții la întoarcere.

Cetățenii români care vor să meargă în Anglia după data de 17 mai vor fi scutiți de auto-izolarea la domiciliu și de plata și efectuarea unui test.

Premierul britanic Boris Johnson va dezvălui ce țări sunt sigure pentru turiști sub sistemul „semafor” ce va intra în vigoare din data de 17 mai.

Compania low-cost EasyJet își pregătește cursele după ce surse guvernamentale au făcut câteva dezvăluiri despre țările care vor fi considerate verzi și roșii de către guvernul britanic.

Momentan se crede că Franța, Spania, Portugalia, România, Italia, Croația, Cipru și Turcia vor face parte din lista țărilor verzi. Cetățenii care vor sosi din aceste țări nu vor fi supuși la nicio restricție pe teritoriul Regatului Unit.

Șeful EasyJet, Johan Lundgren a declarat pentru The Sun: „Vara asta va fi cât se poate de normală în condițiile epidemiologice actuale, am aflat de la surse guvernamentale.

„Nu aș vedea un motiv pentru care majoritatea țărilor europene să nu se afle pe lista țărilor verzi. Este important ca Guvernul să iasă cu această listă cât mai curând posibil. Aceasta este principala întrebare pentru majoritatea clienților noștri chiar acum.”

 

Românii care vor să meargă în Anglia după data de 17 mai vor fi scutiți de auto-izolarea la domiciliu și de plata și efectuarea unui test.

Boris Johnson, premierul britanic, a stabilit data de 17 mai pentru potențiala revenire a călătoriilor internaționale iar ministrul aviației, Robert Courts, a confirmat că lista destinațiilor aprobate va fi publicată la începutul lunii viitoare.

Johnson a avertizat: „Aș sfătui oamenii să aștepte până pot înțelege în ce categorie intră fiecare țară, deoarece există, desigur, acel risc de dezamăgire.

„Nu ar fi corect să speculez ce țări și ce zone ale lumii sunt susceptibile să se afle pe fiecare listă”.

Experții își vor baza deciziile pe cât la sută din populația țării a fost vaccinată, ratele de infecție, noile variante și accesul la date științifice fiabile.

Britanicii sunt îndemnați să se întoarcă la muncă și să uite de coronavirus.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid. Ministrul...

Guvernul din Marea Britanie oferă un nou ajutor financiar de 500 de lire celor cu venituri mici.

Milioane de locuitori din Marea Britanie cu venituri mici pot primi un ajutor financiar direct de la guvern pentru plata utilităților în special. Cancelarul britanic...

Criza locurilor de muncă din Marea Britanie. Românii sunt la mare căutare în Regatul Unit.

Confruntată cu o criză severă a forţei de muncă, Marea Britanie se pregăteşte să primească iar români la muncă. Astfel, cei care vor să lucreze...

Din 27 ianuarie, Marea Britanie pune capăt pandemiei. Persoanele pozitive nu mai stau în izolare.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi...

S-a încheiat pandemia în Marea Britanie. Toate restricțiile au fost eliminate, inclusiv certificatul verde.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că măsurile din Planul B de control al răspândirii coronavirusului în Anglia vor fi anulate. Boris Johnson, adresându-i se...

Marea Britanie anunță ridicarea regulilor sanitare pentru a putea deschide economia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția noii variante, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea...

Marea Britanie renunță la izolarea după infectare și la certificatul verde obligatoriu.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să revoce definitiv regulile de urgență privind coronavirusul, întrucât cazurile noi de infectare din Marea Britanie continuă să scadă,...

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...