Românii nu vor putea accesa beneficii și ajutoare timp de 5 ani în Marea Britanie. Intră în vigoare noul sistem de asistență socială post-Brexit.

Românii și restul cetățenilor UE din Marea Britanie nu vor putea solicita beneficii, inclusiv credit universal, timp de cinci ani.

Secretarul britanic pentru muncă și pensii, Thérèse Coffey, a anunțat noul sistem de beneficii post-Brexit. Acesta prevede ca toți imigranții sunt tratați la fel, indiferent de unde au sosit.

Conform noilor reguli impuse de guvernul de la Londra, alocațiile pentru copii nu vor mai fi plătite pentru copiii care nu locuiesc în Marea Britanie.

Noul sistem de asistență socială post-Brexit este descris ca unul care „restabilește corectitudinea” prin „tratarea în egală măsură a migranților din UE și din afara UE”.

Anterior, cetățenii europeni puteau solicita beneficii în primul în care s-au stabilit în Marea Britanie.

Noile reguli au intrat în vigoare de la 1 ianuarie și se aplică pentru oricine se mută în Marea Britanie începând cu anul acesta.

De asemenea, va fi introdus un sistem de imigrare bazat pe puncte, ceea ce înseamnă că europenii care doresc să se mute în Marea Britanie vor trebui să vorbească engleza și să aibă o ofertă de muncă.

În schimb, șansele migranților din UE de a obține o viză de muncă vor fi aceleași ca și pentru solicitanții din alte părți.

Guvernul a dezvăluit că înainte de referendumul Brexit din 2016, au fost plătite alocații pentru 32.000 de copii care nu locuiesc în Marea Britanie.

Parlamentarii au trecut acordul istoric Brexit în Camera Comunelor cu 521 de voturi pentru și 73 de voturi împotrivă, iar parlamentarii Brexiteer au susținut pactul – spunând că restabilește suveranitatea Regatului Unit.

A venit la doar câteva ore după ce UE a semnat acordul și a trimis o copie pe un avion RAF înapoi în Marea Britanie pentru ca premierul Boris Johnson să semneze și el.

Johnson a încercat să se alăture națiunii și parlamentarilor promițând că Marea Britanie va fi „cel mai bun prieten și aliat pe care UE l-ar putea avea”, îndeplinind în același timp „dorința suverană” a poporului britanic de a trăi conform propriilor legi.

Premierul britanic Boris Johnson a catalogat acordul ca fiind unul dintre „cele mai mari acorduri de liber schimb din lume” – la peste 600 miliarde de lire sterline.

Urmează cel puțin 1 an de recesiune în Marea Britanie. Anunțul care le dă emoții românilor din Regatul Unit

Familiile din Marea Britanie se vor confrunta cu cea mai lungă recesiune de la criza financiară din deceniul trecut până acum și cu o...

Cod ROȘU de caniculă pentru prima dată în istorie în Marea Britanie. Val de căldură excepțional începând de mâine

În Marea Britanie, temperatura ar putea urca în următoarele zile până la 40 de grade, un record absolut pentru această ţară cunoscută mai degrabă...

Marea Britanie a declarat stare urgenţă naţională din cauza temperaturilor record: 40 de grade Celsius pentru prima dată în istorie.

Serviciul meteorologic din Marea Britanie, a declarat vineri stare de urgenţă naţională şi a emis o avertizare de „căldură extremă” pentru anumite regiuni din...

Marea Britanie: Ajutoare financiare pentru familiile de români stabiliți legal în Regatul Unit

Mii de familii cu copii mici și femei gravide pierd anual ajutoare financiare oferite de guvernul britanic, în valoare de până la 442 de...

Marea Britanie caută din nou muncitori români pentru a lucra în agricultură și oferă peste 10 lire pe oră

În majoritatea dintre fermele de legume și fructe din Marea Britanie, lucrătorii migranți și angajații sezonieri joacă un rol cheie în timpul sezonului de...

Pentru prima dată în istorie, SUA livrează mai multe gaze în Europa decât Rusia

Europa caută alternative, cum ar fi gazul natural lichefiat din SUA în schimbul celui provenit din Rusia, după ce Gazprom PJSC a redus livrările...

Cum poți să primești ajutorul financiar de 650 de lire în Marea Britanie

Ajutorul financiar de 650 de lire alocat anul acesta pentru achitarea facturilor va fi acordat în funcție de modul cum oamenii s-au înregistrat ca...

O parte din românii din Marea Britanie vor primi 200 lire direct în contul bancar în această săptămână pentru plata facturilor

În următoarele zile, mii de oameni vor primi bani ca sprijin în criza costului vieții. Plata directă de 200 de lire va intra direct în...