Românii nu vor putea accesa beneficii și ajutoare timp de 5 ani în Marea Britanie. Intră în vigoare noul sistem de asistență socială post-Brexit.

Românii și restul cetățenilor UE din Marea Britanie nu vor putea solicita beneficii, inclusiv credit universal, timp de cinci ani.

Secretarul britanic pentru muncă și pensii, Thérèse Coffey, a anunțat noul sistem de beneficii post-Brexit. Acesta prevede ca toți imigranții sunt tratați la fel, indiferent de unde au sosit.

Conform noilor reguli impuse de guvernul de la Londra, alocațiile pentru copii nu vor mai fi plătite pentru copiii care nu locuiesc în Marea Britanie.

Noul sistem de asistență socială post-Brexit este descris ca unul care „restabilește corectitudinea” prin „tratarea în egală măsură a migranților din UE și din afara UE”.

Anterior, cetățenii europeni puteau solicita beneficii în primul în care s-au stabilit în Marea Britanie.

Noile reguli au intrat în vigoare de la 1 ianuarie și se aplică pentru oricine se mută în Marea Britanie începând cu anul acesta.

De asemenea, va fi introdus un sistem de imigrare bazat pe puncte, ceea ce înseamnă că europenii care doresc să se mute în Marea Britanie vor trebui să vorbească engleza și să aibă o ofertă de muncă.

În schimb, șansele migranților din UE de a obține o viză de muncă vor fi aceleași ca și pentru solicitanții din alte părți.

Guvernul a dezvăluit că înainte de referendumul Brexit din 2016, au fost plătite alocații pentru 32.000 de copii care nu locuiesc în Marea Britanie.

Parlamentarii au trecut acordul istoric Brexit în Camera Comunelor cu 521 de voturi pentru și 73 de voturi împotrivă, iar parlamentarii Brexiteer au susținut pactul – spunând că restabilește suveranitatea Regatului Unit.

A venit la doar câteva ore după ce UE a semnat acordul și a trimis o copie pe un avion RAF înapoi în Marea Britanie pentru ca premierul Boris Johnson să semneze și el.

Johnson a încercat să se alăture națiunii și parlamentarilor promițând că Marea Britanie va fi „cel mai bun prieten și aliat pe care UE l-ar putea avea”, îndeplinind în același timp „dorința suverană” a poporului britanic de a trăi conform propriilor legi.

Premierul britanic Boris Johnson a catalogat acordul ca fiind unul dintre „cele mai mari acorduri de liber schimb din lume” – la peste 600 miliarde de lire sterline.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...