Românii și ceilalți cetățeni europeni nu vor mai primi beneficii și ajutoare financiare în Marea Britanie. Viaţa românilor din Anglia se schimbă complet după 30 iunie.

Viaţa a sute de mii de cetățeni ai UE care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, printre care și romani, se va schimba complet după 30 iunie, când vor intra în vigoare noi reguli.

Cetățenii UE din Marea Britanie nu vor mai putea solicita beneficii, inclusiv universal credit, pentru o perioadă de cinci ani.

Viaţa a sute de mii de cetățeni ai UE care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, printre care și români, se va schimba complet după 30 iunie, când vor intra în vigoare noi reguli.

Secretarul britanic pentru muncă și pensii, Thérèse Coffey, a anunțat noul sistem de beneficii post-Brexit: toți imigranții sunt tratați la fel, indiferent de unde au sosit.

Conform noilor reguli, alocațiile pentru copii nu vor mai fi plătite pentru copiii care nu locuiesc în Marea Britanie. Coffey a salutat sistemul de asistență socială post-Brexit ca unul care „restabilește corectitudinea” prin „tratarea în egală măsură a migranților din UE și din afara UE”.

„Este corect ca oamenii care se stabilesc în Marea Britanie să plătească în sistemul fiscal pentru o perioadă rezonabilă de timp înainte de a putea accesa sistemul de beneficii”.

Anterior, europenii puteau solicita beneficii după doar primul an de viață în Marea Britanie.

Noile reguli vor intra în vigoare de la 1 ianuarie pentru oricine se mută în Marea Britanie începând cu anul viitor.

De asemenea, va fi introdus un sistem de imigrare bazat pe puncte, ceea ce înseamnă că europenii care doresc să se mute în Marea Britanie vor trebui să vorbească engleza și să aibă o ofertă de muncă.

În schimb, șansele migranților din UE de a obține o viză de muncă vor fi aceleași ca și pentru solicitanții din alte părți. Guvernul a dezvăluit că înainte de referendumul Brexit din 2016, au fost plătite alocații pentru 32.000 de copii care nu locuiesc în Marea Britanie.

Viaţa a sute de mii de cetățeni ai UE care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, printre care și români, se va schimba complet după 30 iunie, când vor intra în vigoare noi reguli.

Termenul limită actual pentru depunerea de cereri în sistemul de înregistrare a cetăţenilor UE în vederea obţinerii noului statut de şedere în Regatul Unit (EU Settlement Scheme, EUSS) este 30 iunie.

Obţinerea acestui statut le-ar permite să continue să trăiască şi să muncească în Marea Britanie, odată ce perioada de tranziţie post-Brexit şi de liberă circulaţie s-a încheiat.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...