Românii și ceilalți cetățeni europeni nu vor mai primi beneficii și ajutoare financiare în Marea Britanie. Viaţa românilor din Anglia se schimbă complet după 30 iunie.

Viaţa a sute de mii de cetățeni ai UE care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, printre care și romani, se va schimba complet după 30 iunie, când vor intra în vigoare noi reguli.

Cetățenii UE din Marea Britanie nu vor mai putea solicita beneficii, inclusiv universal credit, pentru o perioadă de cinci ani.

Viaţa a sute de mii de cetățeni ai UE care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, printre care și români, se va schimba complet după 30 iunie, când vor intra în vigoare noi reguli.

Secretarul britanic pentru muncă și pensii, Thérèse Coffey, a anunțat noul sistem de beneficii post-Brexit: toți imigranții sunt tratați la fel, indiferent de unde au sosit.

Conform noilor reguli, alocațiile pentru copii nu vor mai fi plătite pentru copiii care nu locuiesc în Marea Britanie. Coffey a salutat sistemul de asistență socială post-Brexit ca unul care „restabilește corectitudinea” prin „tratarea în egală măsură a migranților din UE și din afara UE”.

„Este corect ca oamenii care se stabilesc în Marea Britanie să plătească în sistemul fiscal pentru o perioadă rezonabilă de timp înainte de a putea accesa sistemul de beneficii”.

Anterior, europenii puteau solicita beneficii după doar primul an de viață în Marea Britanie.

Noile reguli vor intra în vigoare de la 1 ianuarie pentru oricine se mută în Marea Britanie începând cu anul viitor.

De asemenea, va fi introdus un sistem de imigrare bazat pe puncte, ceea ce înseamnă că europenii care doresc să se mute în Marea Britanie vor trebui să vorbească engleza și să aibă o ofertă de muncă.

În schimb, șansele migranților din UE de a obține o viză de muncă vor fi aceleași ca și pentru solicitanții din alte părți. Guvernul a dezvăluit că înainte de referendumul Brexit din 2016, au fost plătite alocații pentru 32.000 de copii care nu locuiesc în Marea Britanie.

Viaţa a sute de mii de cetățeni ai UE care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, printre care și români, se va schimba complet după 30 iunie, când vor intra în vigoare noi reguli.

Termenul limită actual pentru depunerea de cereri în sistemul de înregistrare a cetăţenilor UE în vederea obţinerii noului statut de şedere în Regatul Unit (EU Settlement Scheme, EUSS) este 30 iunie.

Obţinerea acestui statut le-ar permite să continue să trăiască şi să muncească în Marea Britanie, odată ce perioada de tranziţie post-Brexit şi de liberă circulaţie s-a încheiat.

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...

Marea Britanie anunță încheierea pandemiei. Regatul Unit renunță și la certificatul verde.

Certificatul verde introdus în Marea Britanieînainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările, anunță cotidianul...

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un sistem temporar de vize pentru românii din construcţii.

Primarul Londrei vrea ca guvernul britanic să creeze un mecanism temporar de vize pentru lucrători în construcţii, în special români și polonezi. Primarul Londrei, Sadiq...

În atenția românilor care călătoresc în Marea Britanie. Precizări din partea Ministerului de Externe Român.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o serie de precizări legate de situația românilor care călătoresc în Marea Britanie după intrarea în vigoare a...

Premierul britanic Boris Johnson este pe punctul de a demisiona. Și-a cerut scuze din inimă.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a căutat să prevină o revoltă tot mai mare în cadrul propriului său partid, oferindu-și scuze pentru participarea la ceea...

Ultima ORĂ Zeci de zboruri din și spre Marea Britanie au fost ANULATE.

Compania low-cost Wizz Air a suspendat în perioada imediat următoare zborurile de pe peste 45 de rute din și spre România. Și Blue Air a...

Marea Britanie se izolează din ce în ce mai mult. Românii, în topul celor interziși în Regatul Unit

A scăzut puternic numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care au ajuns în Marea Britanie în anul 2021. În acest top, de departe, pe primul...

Numeroși români împiedicați să intre în Marea Britanie. Motivele invocate de autoritățile britanice.

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană cărora nu li s-a permis intrarea în Marea Britanie a crescut cu peste 30%. Pe măsură ce Ministerul de Interne...