Românii vor avea nevoie de pașaport valabil pentru a intra în Marea Britanie. Libera circulație ia sfârșit

Libera circulație între Marea Britanie și Uniunea Europeană va lua sfârșit pe 31 decembrie 2020 și, începând cu 1 ianuarie 2021, Marea Britanie va implementa un nou sistem de imigrare.

Mai exact, de la 1 ianuarie 2021, dacă nu locuiți deja în Marea Britanie sau nu aveți drepturi în baza Acordului de Retragere, dumneavoastră, ca cetățean european, va trebui să satisfaceți anumite cerințe pentru a putea studia sau a munci în Marea Britanie.

Va trebui, de asemenea, să treceți câteva verificări relevante, incluzând verificarea cazierului infracțional. Puteți continua să vizitați Marea Britanie pentru o perioadă de până la 6 luni, fără să aplicați pentru o viză, și puteți participa într-o gamă variată de activități, incluzând turismul, vizitarea familiei și prietenilor, studii pe termen scurt și activități de afaceri precum evenimente și conferințe, se precizează pe siteul guvernamental www.gov.uk.

La 1 decembrie 2020, Marea Britanie a lansat, în cadrul noului sistem de imigrare pe bază de puncte, viza pentru muncitorii calificați și înalt calificați care doresc să se stabilească în Regatul Unit, alături de noua viză pentru studenți.

Ambasada României în Regatul Unit precizează faptul că, printre condițiile de bază pentru a fi acceptat, aplicantul trebuie să demonstreze că:

  • Poate vorbi limba engleză la un nivel intermediar B1.
  • Are o ofertă de muncă la nivelul de calificare necesar de la un sponsor/angajator autorizat de Home Office.
  • Salariul minim oferit de către angajator este de £26.500 sau egal cu nivelul de salarizare relevant domeniului de activitate (dacă în domeniul de activitate salariul minim este mai mare de £26.500).

Noul sistem de imigrare pe bază de puncte nu se adresează turiștilor și nici cetățenilor europeni care, la 31 decembrie 2020, erau deja stabiliți în UK și care au obținut/urmează să obțină, până la 30 iunie 2021, statutul PRE-SETTLED sau SETTLED, se arată pe pagina Ambasadei.

Cartea de identitate va mai putea fi folosită DOAR până la data 30 septembrie 2021 ca document de călătorie în Regatul Unit, de către cetățenii români care intenționează să vină în UK pentru a se întâlni cu cei dragi, prieteni, membri de familie sau pentru vizita obiective turistice.

În același timp, cetățenii români care au obținut statutul de REZIDENT în UK (pre-settled sau settled status) vor putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie până la 31 decembrie 2025, precizează reprezentanții Ambasadei.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...