Românii vor putea merge fără vize în Marea Britanie doar pentru vizite scurte

Începând cu 1 ianuarie 2021, guvernul Marii Brtianii introduce un sistem nou de imigrare care va fi valabil și pentru cetățenii români.

Românii care vor să meargă în Anglia înainte de 1 ianuarie 2021 vor continua să beneficieze de drepturile lor conform prevederilor aranjamentelor de tranziție, care permit continuarea libertății de mișcare între Marea Britanie și UE.

Românii care ajung înainte de expirarea perioadei de tranziție, la 31 decembrie 2020, precum și membrii de familie, vor fi eligibili pentru Programul de Înregistrare a Cetățenilor UE (EU Settlement Scheme). Aceștia vor putea până la date de 30 iunie 2021 să depună o cerere în baza prevederilor acestei scheme.

După 1 ianuarie, românii vor putea merge fără vize în Marea Britanie, dar doar pentru vizite scurte.

Conform noului sistem de imigrări, începând cu 2021 Marea Britanie va trata cetățenii UE ca cetățeni care nu au nevoie de viză. Asta însemnând că pot merge în Marea Britanie ca vizitatori pentru o perioadă de șase luni fără a fi nevoie să obțină o viză.

În această perioadă, un vizitator poate intra în Marea Britanie de mai multe ori, însă nu poate ajunge să locuiască efectiv în Marea Britanie prin mecanismul vizitelor repetate sau continue.

Vizitatorii se pot angaja într-o gamă largă de activități, precum mersul în vacanță, participarea la ședințe și conferințe ori participarea la cursuri scurte, însă nu pot munci și nici accesa fonduri publice.

Românii care doresc să stea pe perioade mai lungi de 6 luni, pentru a lucra, studia sau a locui în Marea Britanie, vor fi nevoiți să depună o cerere de viză.

Acesta va putea fi depusă pe site-ul GOV.UK, însă va trebui demonstrat că se îndeplinesc criteriile relevante și punctajul necesar vizei pentru care se depune cererea.

Cei ce solicită viza și care au un pașaport biometric vor putea completa cererea, inclusiv confirmarea identității, folosind o aplicație de smartphone.

Este posibil ca o parte dintre solicitanți să fie nevoiți să se prezinte la un Centru pentru Cereri de Viză dacă nu posedă pașaport biometric, nu pot folosi aplicația sau cip-ul lor biometric nu poate fi citit.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...