Schimbări pe lista VERDE a Marii Britanii. Anglia schimbă regulile la frontiere începând de săptămâna viitoare.

Marea Britanie urmează să facă următoarea revizuire a legată de restricțiile aplicate călătoriilor internaționale fie miercuri, fie joi, săptămâna aceasta, cu modificări la lista roșie, portocalie și verde.

Experții britanici în turism au prezis deja ce țări și-ar putea schimba culoarea, cu speculații despre Spania, Croația, Madeira și Jamaica.

În prezent, există o serie de hotspoturi de vacanță pe lista verde, cele mai relaxate dintre liste, inclusiv România, Croația, Madeira și Malta.

Cu toate acestea, majoritatea destinațiilor preferate de populația din Marea Britanie se află pe lista de portocalie, care include Spania, Grecia, Portugalia și Franța.

Guvernul britanic a anunțat că nu vor fi multe țări adăugate la lista verde, însă vor fi modificări la actuala listă verde. Guvernul a declarat că vor fi eliminate țări de pe această listă, pe care se află momentan și România.

Totuși, Uniunea Europeană a anunțat că va introduce noi măsuri pentru populația din Marea Britanie care vrea să călătorească în țările din UE.

Populația Marii Britanii care vrea să călătorească într-o țară de pe lista verde va trebui să își verifice datele pașaportului de vaccinare, deoarece Uniunea Europeană urmează să introducă noi reguli.

Majoritatea țărilor din Europa primesc în prezent persoane din Marea Britanie dacă pot dovedi că au fost complet vaccinate.

Marea Britanie schimbă regulile la frontiere începând de săptămâna viitoare.

Pentru a fi primit în UE, trebuie să fi avut ambele doze, a doua cu cel puțin două săptămâni înainte de călătorie.

Noile reguli permit pașapoartele de vaccin numai dacă a doua doză are mai puțin de 270 de zile – sau nouă luni.

Aceasta înseamnă că britanicii care au fost  vaccinați înainte de martie 2021, nu ar putea să-și folosească pașaportul de vaccin în zilele de sărbătoare după noiembrie 2021.

Britanicii care au fost dublu vaccinați în această lună pot călători doar până în aprilie 2022 în conformitate cu noile reguli.

Așadar, românii din Marea Britanie, vor trebui să prezinte la intrarea în România, pașaportul de vaccinare, când regulile vor intra în vigoare.

Modalitatea de a rezolva acest lucru va fi prin doze de rapel, pe care Marea Britanie le va lansa luna viitoare.

Se așteaptă ca aceștia să acorde prioritate inițial celor mai vulnerabili, ceea ce înseamnă că persoanele mai tinere vor trebui să aștepte până anul viitor pentru a treia doză.

Britanicii sunt îndemnați să se întoarcă la muncă și să uite de coronavirus.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid. Ministrul...

Guvernul din Marea Britanie oferă un nou ajutor financiar de 500 de lire celor cu venituri mici.

Milioane de locuitori din Marea Britanie cu venituri mici pot primi un ajutor financiar direct de la guvern pentru plata utilităților în special. Cancelarul britanic...

Criza locurilor de muncă din Marea Britanie. Românii sunt la mare căutare în Regatul Unit.

Confruntată cu o criză severă a forţei de muncă, Marea Britanie se pregăteşte să primească iar români la muncă. Astfel, cei care vor să lucreze...

Din 27 ianuarie, Marea Britanie pune capăt pandemiei. Persoanele pozitive nu mai stau în izolare.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi...

S-a încheiat pandemia în Marea Britanie. Toate restricțiile au fost eliminate, inclusiv certificatul verde.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că măsurile din Planul B de control al răspândirii coronavirusului în Anglia vor fi anulate. Boris Johnson, adresându-i se...

Marea Britanie anunță ridicarea regulilor sanitare pentru a putea deschide economia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția noii variante, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea...

Marea Britanie renunță la izolarea după infectare și la certificatul verde obligatoriu.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să revoce definitiv regulile de urgență privind coronavirusul, întrucât cazurile noi de infectare din Marea Britanie continuă să scadă,...

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...