Schimbări pe lista VERDE a Marii Britanii. Anglia schimbă regulile la frontiere începând de săptămâna viitoare.

Marea Britanie urmează să facă următoarea revizuire a legată de restricțiile aplicate călătoriilor internaționale fie miercuri, fie joi, săptămâna aceasta, cu modificări la lista roșie, portocalie și verde.

Experții britanici în turism au prezis deja ce țări și-ar putea schimba culoarea, cu speculații despre Spania, Croația, Madeira și Jamaica.

În prezent, există o serie de hotspoturi de vacanță pe lista verde, cele mai relaxate dintre liste, inclusiv România, Croația, Madeira și Malta.

Cu toate acestea, majoritatea destinațiilor preferate de populația din Marea Britanie se află pe lista de portocalie, care include Spania, Grecia, Portugalia și Franța.

Guvernul britanic a anunțat că nu vor fi multe țări adăugate la lista verde, însă vor fi modificări la actuala listă verde. Guvernul a declarat că vor fi eliminate țări de pe această listă, pe care se află momentan și România.

Totuși, Uniunea Europeană a anunțat că va introduce noi măsuri pentru populația din Marea Britanie care vrea să călătorească în țările din UE.

Populația Marii Britanii care vrea să călătorească într-o țară de pe lista verde va trebui să își verifice datele pașaportului de vaccinare, deoarece Uniunea Europeană urmează să introducă noi reguli.

Majoritatea țărilor din Europa primesc în prezent persoane din Marea Britanie dacă pot dovedi că au fost complet vaccinate.

Marea Britanie schimbă regulile la frontiere începând de săptămâna viitoare.

Pentru a fi primit în UE, trebuie să fi avut ambele doze, a doua cu cel puțin două săptămâni înainte de călătorie.

Noile reguli permit pașapoartele de vaccin numai dacă a doua doză are mai puțin de 270 de zile – sau nouă luni.

Aceasta înseamnă că britanicii care au fost  vaccinați înainte de martie 2021, nu ar putea să-și folosească pașaportul de vaccin în zilele de sărbătoare după noiembrie 2021.

Britanicii care au fost dublu vaccinați în această lună pot călători doar până în aprilie 2022 în conformitate cu noile reguli.

Așadar, românii din Marea Britanie, vor trebui să prezinte la intrarea în România, pașaportul de vaccinare, când regulile vor intra în vigoare.

Modalitatea de a rezolva acest lucru va fi prin doze de rapel, pe care Marea Britanie le va lansa luna viitoare.

Se așteaptă ca aceștia să acorde prioritate inițial celor mai vulnerabili, ceea ce înseamnă că persoanele mai tinere vor trebui să aștepte până anul viitor pentru a treia doză.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...