Se conturează prelungirea carantinei în Marea Britanie și după 2 decembrie

Premierul britanice Boris Johnson a promis, la inceputul celui de al doile lockdown din Marea Britanie, că restricțiile impuse vor fi ridicate în prima săptămână a lunii decembrie și va reveni într-o abordare regională.

Există temeri că milioane de oameni din zonele cu cele mai mari cazuri Covid pot fi din nou lovite de restricții dure – iar un nou nivel 4, similar lockdownului, ar putea fi impus.

Ministrul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că scopul guvernului este să ridice restricțiile naționale, dar a avertizat că noile cazuri sunt încă foarte ridicate și nu ar putea spune cum vor fi ridicate restricțiile – sau dacă întreprinderile închise ar putea fi redeschise.

Declarațiile ministrului Hancock au diminuat speranța că milioanele de britanici care trăiau sub restricții dure de nivel 3, vor fi liberi după lockdown, însă aceștia se vor confrunta cu un nivel de alertă și mai dur, nivelul 4.

Într-o intervenție la BBC Radio 4, domnul Hancock a spus: “Nu mă îndoiesc că putem (ușura restricțiile) și că vom putea merge înainte din 2 decembrie cu o abordare foarte diferită”.

Însă, când s-a insistat asupra faptului că ar fi un sfârșit semnificativ al restricțiilor sau dacă părți uriașe ale Angliei vor fi prinse în aceleași reguli draconice în cadrul unui sistem „rebadged”, domnul Hancock a spus că este prea devreme pentru a stabili domeniul de aplicare pentru noi blocaje locale.

Înainte de blocarea la nivelul întregii Anglii, în jur de 20 de milioane de persoane trăiau sub restricții de nivelul 2 care interziceau altor gospodării să se întâlnească în interior.

Barurilor, restaurantelor și puburilor li s-a permis să rămână deschise, alături de comerțul cu amănuntul neesențial sub nivelul de restricții 2.

Mai mult de 11 milioane de oameni – aproximativ o cincime din populație – trăiau în conformitate cu cele mai dure reguli de blocare de nivel 3 înainte de introducerea restricțiilor naționale pe 5 noiembrie.

În cadrul nivelului 3, puburile și barurile care nu pot servi mese „substanțiale” sunt obligate să închidă.

Boris Johnson a promis că parlamentarii vor avea șansa de a vota asupra noilor restricții de blocare înainte de a intra în vigoare. Aceștia urmează să își stabilească planurile pentru cum să părăsească blocajul național săptămâna viitoare.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...