Se fac presiuni pentru ca cei care intră în Marea Britanie să nu mai stea în carantină. Pierderile de pe urma pandemiei au ajuns la cifre greu de suportat.

Oficialii aeroportului Heathrow au declarat că restricţiile de călătorie ale Marii Britanii suprimă volumul comerţului şi cererea călătorilor, iar acţiunile guvernamentale sunt necesare de urgenţă, altfel se vor pierde locuri de muncă.

Este pentru prima dată de la începutul pandemiei când o scădere susținută a numărului de cazuri nu coincide cu un lockdown național.

Heathrow doreşte ca Marea Britanie să permită persoanelor complet vaccinate din Statele Unite şi Uniunea Europeană să poată călători în Regatul Unit, fără a fi nevoie de o carantină de 10 zile.

Volumul de pasageri de la Heathrow a fost diminuat drastic faţă de perioada pre-pandemică, a declarat John Holland-Kaye, director executiv al Heathrow.

„Europenii s-au deschis deja faţă de Statele Unite. Nu există niciun motiv pentru care Marea Britanie nu ar trebui să facă acelaşi lucru”, a spus el, adăugând că crede că se poate întâmpla imediat după această săptămână.

Este pentru prima dată de la începutul pandemiei când o scădere susținută a numărului de cazuri nu coincide cu un lockdown național.

Pentru întregul 2021, Heathrow a prognozat că 21,5 milioane de pasageri vor treceprin terminalele sale, un salt mare de la cele 4 milioane în primele şase luni ale anului.

În cele şase luni până la 30 iunie, Heathrow a înregistrat o pierdere de 787 milioane de lire sterline (1,1 miliarde de dolari), comparativ cu o pierdere de 471 de milioane pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, care a fost afectată doar de jumătate de pandemie.

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, infectările din UK scad susținut fără ajutorul unui lockdown.

Scăderea vine într-un moment în care 68,6% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin, dar specialiștii spun că alți posibili factori care au contribuit ar fi vremea frumoasă, care a scos oamenii din case, scăderea numărului de teste și finalul Euro 2020, scrie BBC News.

Este pentru prima dată de la începutul pandemiei când o scădere susținută a numărului de cazuri nu coincide cu un lockdown național, scrie BBC.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...