Situația devine critică la granița Marii Britanii. Guvernul ia măsuri de urgență

Guvernul britanic anunță eforturi consistente pentru a crește capacitatea de testare a celor care intenționează să părăsească teritoriul Marii Britanii, astfel încât să scadă cozile de camioane.

Frontierele Regatului Unit au fost închise din cauza depistării unei tulpini noi de coronavirus, mult mai contagioasă.

Un număr de 800 de militari britanici au fost scoși din cazărmi și au fost trimiși în sudul Angliei ca să ajute la testarea șoferilor de camioane ce intenționează să părăsească Marea Britanie.

La începutul săptămânii Franța a suspendat pentru 48 de ore toate transporturile dinspre Marea Britanie, acceptând să le reia doar cu condiția ca transportatorii și pasagerii să prezinte un test negativ la noua tulpină de SARS CoV-2.

În aceste condiții, Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunţat că va scoate 800 de militari din cazărmi și îi va trimite la Kent pentru a ajuta la sporirea capacităţii de testare.

Astfel, se dorește reducerea cozilor de vehicule şi fluidizarea traficului rutier prin Dover, până aproape de normalizare.

Inițial autoritățile din Londra trimisese deja 300 de soldaţi la faţa locului.

Chiar și așa, cu susținerea militarilor, se așteaptă ca situația să se deblocheze abia peste câteva zile din cauza numărului foarte mare de mijloace de transport care intenționează să părăsească teritoriul britanic.

Mii de şoferi de pe camioane de transport marfă pe distanţe lungi sunt blocaţi de duminica trecută în Anglia, după ce guvernul de la Paris a decis închiderea completă a granițelor cu Marea Britanie.

După 48 de ore, miercuri, Londra şi Parisul au ajuns la un acord care condiționează acordarea permisiunii de transport pentru șoferi, de existența unui test rapid negative, împotriva noului coronavirus.

Doar cei care dețin acest test primesc permisiunea de a trece Canalul Mânecii cu vaporul sau prin Eurotunel. Cei care sunt depistați pozitiv sunt îndrumați spre anumite locații de carantină pentru zece zile.

Ministrul britanic al Transportului, Grant Shapps, a declarat că, dintre cei peste 2.300 de şoferi care au fost deja testaţi, numai trei au fost depistaţi pozitiv.

Conform sursei citate, 700 de camioane au primit până vineri permisiunea de a traversa Canalul. Însă alte peste 5.000 de camioane rămân blocate pe câmpul aerian dezafectat Manston şi pe o secţiune separată a autostrăzii M20, până când șoferii vor reuși să se testeze.

Mulţi şoferi s-au plâns că încep să rămână fără mâncare şi apă și că nu există suficiente toalete.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...