Șoferii români, în primele rânduri ale protestului de la Dover. „Îmi plâng copiii acasă pentru că nu mă vor vedea de Crăciun”

Peste 6000 de camioane sunt încă blocate în apropierea portului Dover, chiar dacă Franța a ridicat restricțiile de trecere, însă numai dacă cei care vin din Marea Britanie prezintă un test COVID negativ.

Furioși, șoferii au declanșat un protest spontan, care a devenit violent în anumite momente.

Asociația Transportatorilor Rutieri din Marea Britanie a anunțat că se fac doar între 100 și 300 de teste pe oră, în condițiile în care în zonă există între 8.000 și 10.000 de camioane.

În acest ritm, este cel mai probabil ca zonă să fie degajată până în a doua zi de Crăciun, 26 decembrie, în cel mai optimist scenariu.

Ministrul Britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a recunoscut că Guvernul se confruntă cu o „sarcină gigantică”. Și el i-a îndemnat pe oameni să nu meargă cu mașina în Kent până nu se va termina coada uriașă.

Zeci de șoferi care au fost blocați în Dover câteva zile și-au pierdut cumpătul și s-au confruntat cu poliția.

Disperați să ajungă acasă de Crăciun, au făcut cozi kilometrice în Dover și pe A20 și au claxonat toată noaptea în semn de protest.

Haosul a izbucnit și în parcul improvizat de camioane aflat la 18 mile distanță de aerodromul Manston – unde șoferii care au dărâmat gardurile și au blocat drumurile.

Daniel Adrian, în vârstă de 46 de ani, a ajuns în Marea Britanie sâmbătă seara și trebuia să se întoarcă în România până de Crăciun.

I-am împins pentru că sunt bolnav și obosit. Sunt aici de patru zile”, a declarat românul pentru cotidianul britanic The Sun.

„Vreau să se întâmple ceva. Împingându-i, oamenii de deasupra lor vor observa și sperăm că se va schimba ceva. Este incredibil. Nu a trebuit să fim testați în lockdown, deoarece eram muncitori esențiali.

Majoritatea dintre noi suntem singuri în camioane și nu avem contact cu nimeni altcineva. Am doi copii care plâng acasă pentru că nu mă voi întoarce de Crăciun”, a declarat românul.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...