Sute de mii de cetățeni UE, printre care și români, nu vor putea să obțină rezidența în Marea Britanie post-Brexit înainte de termenul final.

Sute de mii de cetățeni UE se luptă încă să solicite rezidența în Marea Britanie după Brexit, cu câteva zile înainte de termenul limită al schemei de soluționare care va fi miercuri, 30 iunie.

Sute de mii de cetățeni UE, printre care și români, nu vor putea să obțină rezidența în Marea Britanie.

Potrivit The Guardian, ultimele statistici guvernamentale arată o întârziere a cererilor. Din 5.605.800 de cereri, doar 5.271.300 au fost procesate până acum. Alte estimări sugerează că zeci de mii de persoane – posibil până la 150.000 – nu au aplicat încă.

Cifrele au intensificat solicitările pentru ca Regatul Unit să urmeze exemplul Franței și să anunțe o prelungire a termenului.

Franța a adăugat alte trei luni, la termenul din 30 iunie, pentru noile permise de ședere post-Brexit, oferind britanicilor mai mult timp pentru a-și asigura asistența medicală locală, ocuparea forței de muncă și alte drepturi.

Cu toate acestea, ministrul britanic al imigrației, Kevin Foster, a exclus prelungirea termenului, în ciuda creșterii numărului cererilor, la peste 10.000 pe zi.

Săptămâna trecută, Ministerul britanic de Interne i-a avertizat pe cetățenii UE care locuiesc în Marea Britanie că vor primi o notificare formală de 28 de zile, în cazul în care nu vor solicita statutul până la termen.

Grupul The3million a declarat că a primit numeroase rapoarte despre persoane care se luptă să primească un „certificat de cerere”, document care garantează că drepturile lor sunt protejate în timp ce aplicația este în așteptare.

Sute de mii de cetățeni UE, printre care și români, nu vor putea să obțină rezidența în Marea Britanie.

Există mari îngrijorări cu privire la capacitatea liniei de asistență de a face față, spun cei de la The3million. Până în prezent, linia de asistență a primit 1,5 milioane de apeluri în plus față de cele peste 500.000 de cereri de ajutor printr-un formular de contact online.

Un alt domeniu de îngrijorare este legat de potențialele întârzieri la emiterea certificatelor de cerere, unde restanța a crescut la peste 330.000.

Deși Ministerul de Interne afirmă că procesul durează de obicei cinci zile, noile date arată că mai mult de două treimi dintre solicitanți au așteptat mai mult de o lună pentru o decizie.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...