The Times: Britanicii disperați că nu mai are cine să le facă muncile mai slab plătite. Englezii cer relaxarea legilor Brexit ale migrației.

Ieşirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaş rezervor de mână de lucru. Sute de mii de imigranţi au plecat începând cu primăvara lui 2020.

Înainte de Brexit, în jur de 25% din personalul angajat în regat industria ospitalităţii – și aproape 40% în cazul capitalei – provenea din alte state europene.

Surse din Guvernul de la Londra, citate de ziarul “The Times”, spun că lista profesiilor unde angajații sunt “pe minus” ar putea fi revizuită mai repede. Iar angajatorii vor putea lua mai ușor lucrători din alte state.

Disperați că n-au forță de muncă, patronii de ferme, lanțuri de magazine și restaurante fast-food din Marea Britanie cer o relaxare a legilor post Brexit privind migrația.

Mai mulți patroni de cafenele, restaurante si magazine din Marea Britanie au dificultăţi din cauza “penuriei” de forță de muncă.

Doar la categoria ”șoferi de camion” deficitul ar fi de 100.000 de profesioniști. Brexitul și impactul pandemiei asupra circulatiei forței de muncă sunt responsabile pentru această criză fără precedent.

Pentru ca sunt prea putini şoferi de camion, companii precum McDonald’s, KFC, brutăriile Greggs şi rețeaua de restaurante Nando au probleme cu aprovizionarea.

Săptămâna trecută, McDonald’s a scos milkshake-ul din meniu, în toate restaurantele din regat, pentru ca nu au primit ingrediente.

Înainte de Brexit, în jur de 25% din personalul angajat în regat industria ospitalităţii – și aproape 40% în cazul capitalei – provenea din alte state europene.

Lipsa fără precedent de personal şi materie primă afectează eforturile de relansare economică a Marii Britanii după șocul dat de pandemie.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...