Tot mai greu pentru români să intre în Marea Britanie. Un număr de 28 de cetățeni români au fost reținuți la granița Regatului Unit.

Nu mai puțin de 28 de cetățeni români au fost reținuți la granița Regatului Unit, în primele trei luni ale anului de când libertatea de circulație a fost restricționată după finalizarea procesului de tranziție de după Brexit, arată datele Ministerului de Interne britanic.

În total, 167 de cetățeni ai Uniunii Europene au fost reținuți la graniță între 1 ianuarie și 31 martie 2021.

Cazurile includ cetățeni români care au încercat să intre în Marea Britanie fără statutul de reședință sau vize de muncă, dar și unii care au fost reținuți în mod greșit după ce au delarat că au călătorit pentru un interviu de angajare.

Alte țări ale UE au văzut un număr mare de cetățeni reținuți la frontiera Regatului Unit din motive de imigrație, includ Lituania (18), Polonia (14), Italia și Spania (câte 13), Bulgaria (11), Ungaria (9) și Franța (7).

Majoritatea cetățenilor UE au fost ținuți la Colnbrook Immigration Removal Center, lângă Aeroportul Heathrow din Londra sau în închisori.

Dintre toți cetățenii UE reținuți în primele trei luni ale acestui an, 58% aveau vârsta de 30 de ani sau mai mult, restul în vârstă de 29 sau mai puțin.

În total, 282 de cetățeni ai UE au fost trimiși în țările lor în primul trimestru al anului, inclusiv unii reținuți înainte de sfârșitul tranziției Brexit.

Dintre aceștia, 131 au petrecut cel puțin o lună în detenție, fie la facilități de imigrare, fie pe cauțiune.

Cazurile includ cetățeni români care au încercat să intre în Marea Britanie fără statutul de reședință sau vize de muncă, dar și unii care au fost reținuți în mod greșit după ce au delarat că au călătorit pentru un interviu de angajare.

Ministerul de Interne a declarat că pandemia de coronavirus a avut „un impact semnificativ” asupra sistemului de imigrație din Marea Britanie, prin reducerea numărului de imigranți care sosesc în țară, dar și prin limitarea capacității departamentului de a-i întoarce pe cei fără drept de intrare în Marea Britanie.

The Guardian a dezvăluit recent că UE pregătește o adresă comună prin care solicită Regatului Unit să respecte drepturile cetățenilor europeni, ca urmare a scandalurilor asupra tratamentului pe care l-au primit în Marea Britanie, inclusiv a detenției preventive în centre de expulzare.

Cazurile raportate de mass-media includ cetățeni ai UE care au încercat să intre în Marea Britanie fără statutul de reședință sau vize de muncă, dar și unii care au fost reținuți în mod greșit după ce au spus oficialilor de frontieră că au călătorit pentru un interviu de angajare – circumstanță care nu necesită nici o hârtie.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...