Toți cetățenii UE din Marea Britanie urmează să fie verificați la locul de muncă. Li se vor verifica actele pentru a rămâne în UK

Oficialii din partea Immigration Enforcement vor verifica toți cetățenii europeni la locurile de muncă pentru a vedea dacă au actele necesare pentru a rămâne în Marea Britanie din iulie.

Cetățenii UE, inclusiv românii, vor primi un termen de 28 de zile pentru a solicita statutul stabilit dacă sunt „descoperiți” de Immigration Enforcement fără documentația corectă începând de astăzi.

Cei care au locuit și au lucrat în Marea Britanie înainte de Crăciunul anului trecut, care s-au născut sau dețin pașapoarte către statele membre ale UE, au avut timp până miercuri, 30 iunie, să solicite statutul stabilit.

Se crede că există o „restanță” de aproape 400.000 de cereri care urmează să fie procesate de Home Office.

Până în prezent, au fost depuse peste 5,6 milioane de cereri de către oamenii care speră să rămână în Marea Britanie după Brexit, inclusiv peste 276.000 de cetățeni ai UE care locuiesc în Scoția.

Guvernul nu are o cifră exactă a numărului de cetățeni ai Uniunii Europene care trăiesc și lucrează în prezent în țară. Același lucru este valabil și pentru cetățenii britanici care locuiesc în Europa.

Agenții guvernamentali din Regatul Unit pentru aplicarea imigrației vor fi trimiși să finalizeze „verificările angajaților” asupra afacerilor și de miercurea aceasta vor putea cere cetățenilor UE „documentația” care să dovedească faptul că au dreptul de a lucra în țară.

În cazul în care se constată că nu au actele necesare, le va fi permisă o perioadă de 28 de zile pentru ca aceștia să completeze o cerere, a confirmat Home Office.

O cerere a guvernului scoțian pentru prelungirea termenului pentru cererile cetățenilor europeni care doresc să rămână în Marea Britanie după Brexit a fost respinsă de Westminster.

Ministrul imigrației, Kevin Foster, a fost clar că guvernul britanic „nu va prelungi termenul” de 30 iunie pentru cei care doresc să solicite statutul stabilit.

Domnul Foster a spus: „Vreau să fiu clar, nu vom prelungi termenul. Pur și simplu, extinderea termenului nu este soluția pentru a ajunge la acei oameni care nu au depus încă candidatura și am fi doar într-o poziție mai jos, în care ni se va cere să prelungim din nou, creând mai multe incertitudini.”

„De la 1 iulie, aplicarea noilor legi ale imigrației va introduce un nou pas procedural pentru cei care se consideră cetățeni ai SEE sau membri relevanți ai familiei care ar putea fi eligibili pentru statutul EUSS pe baza căruia au fost rezidenți în Marea Britanie până la 31 decembrie 2020, dar nu a aplicat până la 30 iunie 2021.

În astfel de cazuri, aplicarea legilor imigrației va emite o notificare de„ 28 de zile pentru EUSS ”pentru a sfătui persoana respectivă să ia măsuri urgente pentru a-și stabili statutul legal, făcând o cerere târzie la EUSS. Acest lucru va trebui făcut în termen de 28 de zile de la emiterea notificării.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...