Trei românce prinse la furat de genți și telefoane în Marea Britanie. Au fost arestate datorită unui grup de Facebook

Trei femei românce au fost băgate în închisoare ca urmare a constituirii unui grup infracțional care fura telefoane și genți.

Femeile de naționalitate română pândeau lângă sălile de cursuri și obișnuiau să folosească semne pentru a comunica în timp ce alegeau studenții care mergeau spre sau de la cursuri.

Ribana Mihai, 24, sora sa Luminița, 21, și verișoara acestora Rebecca State, 21, au fost prinse printr-o operațiune sub acoperire a poliției, după ce zece victime au fost vizate într-o singură zi în afara Universității Manchester Metropolitan.

Polițiști în civil au intervenit pe data de 1 Decembrie după ce hoațele au fost reperate încercând să fure un IPhone XR în valoare de 1,000£ și o geantă a unei studente internaționale, în timp ce aceasta se plimba cu o prietenă.

Victima nu a realizat că a fost vizată până când ofițerii au oprit-o să o întrebe dacă îi lipsesc lucrurile. Poliția a spus că femeile obișnuiau să își schimbe în mod regulat hainele între ele și să își acopere capetele cu glugi pentru a-i confunda pe potențialii martori, înainte de a vinde pe piața neagră obiectele furate.

Furturile au provocat îngrijorare până la punctul în care s-a creat chiar și un grup pe Facebook pentru a oferi sfaturi studenților internaționali despre cum să evite să devină victime.

La Minshull Street Crown Court, Manchester, Ribana – mamă a 4 copii- din Clarksfield, Oldham, a fost încarcerată pentru 20 de luni.

Luminița a primit o pedeapsă de 16 luni, în timp ce Rebeca- mamă a unui copil – care locuiește la aceeași adresă din Levenshulme, Manchester, a fost închisă pentru 14 luni.

Cele trei, care au antecedente în spețe similare, au primit și interdicția de a intra în centrul orașului Manchester până în 2026, sub un Ordin de Comportament Delicvent.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...