Unde se pot face și cât costă testele COVID pentru românii care vin și pleacă din Marea Britanie

Românii care doresc să călătorească în Marea Britanie vor avea nevoie de un test negativ, în termen de 72 de ore înaintea plecării, după ce guvernul a eșuat în încercarea de a închide frontierele.

Companiile aeriene care zboară în Marea Britanie vor fi obligate să le interzică pasagerilor îmbarcarea dacă aceștia nu prezintă un test Covid negativ, făcut în termen de 72 de ore înaintea plecării.

Fiecare călător care intră în orice port sau aeroport din Marea Britanie va avea nevoie de un test PCR negativ pentru a intra în Marea Britanie, ca parte a unei înăspriri semnificative a controalelor la frontieră, relatează cotidianul The Telegraph.

Noua regulă se aplică pentru toate țările, inclusiv cele cu coridoare de călătorie din care oamenii sunt scutiți în prezent de a sta în izolare la sosirea în Marea Britanie.

„Pentru protejarea Marii Britanii împotriva transmiterii din străinătate, vom lua măsuri pentru a ne asigura că testăm oamenii care vin în această țară și să prevenim readmisia virusului” – Boris Johnson.

Ambasada României în Marea Britanie face precizări importante cu privire la testele COVID pentru cei care doresc să se deplaseze din Marea Britanie în România.

Testarea este obligatorie pentru toate persoanele, inclusiv a minorilor cu vârsta de peste 9 luni.

Lista centrelor acreditate pentru efectuarea testelor PCR și rapid antigenice, utilizabile și în vederea călătoriei spre România, este disponibilă pe pagina guvernului britanic.

Menționăm că este necesară programarea prealabilă la centrele de testare, inclusiv la cele din aeroporturi, recomandându-se efectuarea testului PCR cu maxim 48 de ore înainte de zbor și a testelor rapid antigenice cu o zi înainte de zbor, pentru a avea siguranța obținerii rezultatului în timp util.

De reținut că testele NHS sunt efectuate persoanelor care deja prezintă simptome, pentru confirmarea infectării, iar timpul de așteptare a rezultatului este de regulă de 72 de ore.

Cele 48 de ore sunt calculate în România de la data prelevării.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...