Veste bună din Marea Britanie: se reiau călătoriile în străinătate. Românii vor putea intra în țară fără restricții

Toate călătoriile neesențiale au fost interzise de Marea Britanie începând cu 4 ianuarie, relatează cotidianul britanic The Independent.

Cu toate acestea, Marea Britanie va folosi un nou sistem, cu țări clasificate pe culori. Pentru cele din pe lista verde, nu se prevede carantinarea călătorilor.

În schimb, aceștia ar putea fi obligați să facă un test rapid antigen la plecare și un test PCR în a doua zi de la sosirea în Marea Britanie.

Se pare că din luna mai Marea Britanie va relua călătoriile neesențiale, a confirmat ministrul Transporturilor britanic, Grant Shapps.

Cei sosiți din țările de pe listele galbene și roșii vor fi obligați să stea în carantină timp de 11 nopți, acasă și respectiv la hotel.

În prezent, există 39 de țări pe lista roșie, inclusiv Qatar, Emiratele Arabe Unite și cea mai mare parte a Americii de Sud. Kenya, Bangladesh, Pakistan și Filipine au fost adăugate începând din 9 aprilie.

De asemenea, va exista o „listă de supraveghere verde”, care va identifica țările de pe lista verde, dar expuse riscului de a trece pe lista galbenă.

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat: „Călătoriile internaționale sunt vitale – stimulează afacerile și sprijină economia Marii Britanii – dar mai mult decât atât, reunește oamenii, conectează familiile care au fost ținute separat și ne permite să explorăm noi orizonturi.”

„Cadrul anunțat astăzi ne va permite să redeschidem călătoriile în condiții de siguranță și durabilitate, să ne asigurăm că ne protejăm realizările câștigate cu greu în ceea ce privește lansarea vaccinului și să oferim liniște sufletească atât pasagerilor, cât și industriei, pe măsură ce începem să călătorim din nou în străinătate”, a continuat acesta.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...