Veste proastă pentru români. Guvernul britanic a respins apelurile de relaxare a regulilor post-Brexit referitoare la imigraţie.

Începând de la 1 ianuarie, majoritatea cetăţenilor UE care lucrează în Marea Britanie au vevoie de vize, care de regulă sunt disponibile pentru locurile de muncă bine plătite şi nu pentru sectoarele de logistică sau de ospitalitate.

Guvernul britanic a respins apelurile venite din partea companiilor de retail şi de logistică de a relaxa temporar regulile post-Brexit referitoare la imigraţie.

Guvernul britanic a respins apelurile de relaxare temporară a regulilor post-Brexit referitoare la imigraţie.

În opinia marilor companii din Marea Britanice, aceste reguli stricte contribuie din plin la deficitul de şoferi de camioane şi la perturbarea gravă a lanţurilor de aprovizionare, transmite Reuters.

McDonald’s, Nando’s precum şi lanţul de brutării Greggs s-au confruntat cu probleme în această săptămână din cauza dificultăţilor de aprovizionare.

Potrivit Organizaţiei comerciale Logistics UK, Marea Britanie duce lisa a 90.000 de şoferi de camioane, iar pe 22 august a cerut guvernului, împreună cu British Retail Consortium, să acorde vize temprare şoferilor d camioane din Uniunea Europeană.

Ministrul britanic pentru Afaceri a declarat sâmbătă că nu se aşteaptă ca regulile referitoare la vize să fie schimbate.

”Dorim ca angajatorii să facă investiţii pe termen lung în forţa de muncă locală, în loc să se bazeze pe forţa de muncă din străinătate!”, a declarat un portător de cuvânt al guvernului.

Guvernul britanic a respins apelurile de relaxare temporară a regulilor post-Brexit referitoare la imigraţie.

Alex Veitch, directr general pentru politici publice la Logistics UK a spus că este dezamăgit de decizia guvernului, pentru că ar putea dura până la începutul anului viitor să proceseze o listp de teste de conducere care s-au steâns în perioada pandemiei.

”Industria are nevoie de şoferi acum. Logistics UK este nemulţumit de decizia guvernului de a respinge apelul industriei de logistică pentru acordarea de vize temprare pentru şoferii de vehicule comerciale de mare capacitate pentru transportul alimentelor, ca soluţie pe termen scurt până când vor fi recrutaţi, pregătiţi şi testaţi şoferi locali”, a declarat acesta.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...