Marea Britanie a anunțat când și în ce condiții ridică carantina

Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a dezvăluit o strategie în patru etape pentru a aborda noile variante Covid și a scoate Marea Britanie din lockdown.

Hancock le-a spus parlamentarilor că răspunsul la noile variante este o misiune critică în lupta pe termen lung împotriva coronavirusului.

Oficialul britanic a declarat că Marea Britanie este pe drumul cel bun în eforturile sale de a aborda Covid-19 dar a avertizat că numărul spitalizărilor și deceselor sunt „încă mult prea mari”.

„Cazurile de coronavirus au scăzut cu 47% în ultimele două săptămâni și au scăzut în toate părțile Regatului Unit. Dar încă nu suntem la finalul luptei.

Spitalizările scad, dar sunt încă mult mai multe persoane în spital decât la vârfurile din aprilie sau noiembrie, iar numărul deceselor, în timp ce scade, este încă mult prea mare.

Coronavirusul, la fel ca gripa și toate celelalte virusuri, se transformă în timp și astfel răspunsul la noi variante de îndată ce apar este o misiune critică pentru a ne proteja pe termen lung.”

El a stabilit o strategie în patru etape pentru a lupta cu noile variante ale coronavirusului:

Reducerea cazurilor în Marea Britanie

Hancock a spus „cu cât numărul cazurilor este mai mic aici, cu atât primim mai puține variante noi”, adăugând că munca de reducere a cazurilor interne a fost „crucială”.

Dacă cazurile continuă să scadă, va contribui la reducerea ratei R – o măsurare a vitezei sau a încetinirii răspândirii virusului.

Dacă focarul se micșorează, variantele au o capacitate mai mică de a se propaga. În plus, virusul are o capacitate slabă de a se transforma dacă există mai puțini oameni care se infectează.

Mutațiile aleatorii ale virusului apar tot timpul, cel mai adesea fără consecințe.

Creșterea test and trace

Hancock a declarat că a doua etapă a strategiei de pregătire împotriva noilor variante „este urmărirea îmbunătățită a contactelor, testarea și secvențierea genomică”.

Pentru a „coborî cu greu” varianta sud-africană, domnul Hancock a anunțat săptămâna trecută un program de testare în masă în zone vizate din Anglia.

Inițial, testarea a fost lansată pentru opt coduri poștale în care se temea că varianta sud-africană se va răspândi. Dar acum s-a extins până la 13 zone după ce s-a descoperit că oamenii au cazuri de o versiune și mai evoluată a tulpinii Kent.

Vaccinarea masivă a populației pentru abordarea noilor variante

Vaccinurile reprezintă a treia parte a strategiei guvernului de abordare a variantelor, anunțată de Hancock.

El a spus: “În al treilea rând este munca privind vaccinurile pentru abordarea variantelor, așa cum a fost expusă ieri de profesorul Van-Tam”. Profesorul Jonathan Van-Tam, ofițerul medical adjunct al Angliei, a declarat ieri că variantele virusului sunt „inevitabile”.

Dar, în același mod, „este aproape inevitabil ca la un moment dat să avem nevoie de variații ale vaccinului”.

Securitatea frontierelor

A patra parte a planului împotriva noilor variante este „protecția sănătății la frontiere pentru a ne spori securitatea împotriva noilor variante de îngrijorare care sosesc din străinătate”.

Hancock a confirmat noul regim de „testare îmbunătățită” pentru călătorii internaționali, pentru a opri intrarea noilor variante.

Fiecare pasager trebuie să demonstreze un rezultat negativ al testului cu 72 de ore înainte de a călători în Marea Britanie.

Și fiecare pasager trebuie să fie pus în carantină timp de 10 zile, fie acasă, fie într-o cameră de hotel, în funcție de țara din care provin.

Britanicii sunt îndemnați să se întoarcă la muncă și să uite de coronavirus.

Britanicii trebuie să înveţe să trăiască cu virusul ca şi cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat ministrul sănătăţii britanic, Sajid Javid. Ministrul...

Guvernul din Marea Britanie oferă un nou ajutor financiar de 500 de lire celor cu venituri mici.

Milioane de locuitori din Marea Britanie cu venituri mici pot primi un ajutor financiar direct de la guvern pentru plata utilităților în special. Cancelarul britanic...

Criza locurilor de muncă din Marea Britanie. Românii sunt la mare căutare în Regatul Unit.

Confruntată cu o criză severă a forţei de muncă, Marea Britanie se pregăteşte să primească iar români la muncă. Astfel, cei care vor să lucreze...

Din 27 ianuarie, Marea Britanie pune capăt pandemiei. Persoanele pozitive nu mai stau în izolare.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi...

S-a încheiat pandemia în Marea Britanie. Toate restricțiile au fost eliminate, inclusiv certificatul verde.

Premierul britanic Boris Johnson a confirmat că măsurile din Planul B de control al răspândirii coronavirusului în Anglia vor fi anulate. Boris Johnson, adresându-i se...

Marea Britanie anunță ridicarea regulilor sanitare pentru a putea deschide economia.

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat deplasările internaționale după apariția noii variante, iar în decembrie a recomandat lucrul de acasă, purtarea...

Marea Britanie renunță la izolarea după infectare și la certificatul verde obligatoriu.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să revoce definitiv regulile de urgență privind coronavirusul, întrucât cazurile noi de infectare din Marea Britanie continuă să scadă,...

Marea Britanie renunță de săptămâna viitoare la certificatul verde. Regatul Unit învinge pandemia.

Marea Britanie intenționează să anunțe în următoarele zile ridicarea restricțiilor, cu o singură excepție, respectiv obligația de purtare a măștii cel puțin în mijloacele...