Marea Britanie a anunțat când și în ce condiții ridică carantina

Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a dezvăluit o strategie în patru etape pentru a aborda noile variante Covid și a scoate Marea Britanie din lockdown.

Hancock le-a spus parlamentarilor că răspunsul la noile variante este o misiune critică în lupta pe termen lung împotriva coronavirusului.

Oficialul britanic a declarat că Marea Britanie este pe drumul cel bun în eforturile sale de a aborda Covid-19 dar a avertizat că numărul spitalizărilor și deceselor sunt „încă mult prea mari”.

„Cazurile de coronavirus au scăzut cu 47% în ultimele două săptămâni și au scăzut în toate părțile Regatului Unit. Dar încă nu suntem la finalul luptei.

Spitalizările scad, dar sunt încă mult mai multe persoane în spital decât la vârfurile din aprilie sau noiembrie, iar numărul deceselor, în timp ce scade, este încă mult prea mare.

Coronavirusul, la fel ca gripa și toate celelalte virusuri, se transformă în timp și astfel răspunsul la noi variante de îndată ce apar este o misiune critică pentru a ne proteja pe termen lung.”

El a stabilit o strategie în patru etape pentru a lupta cu noile variante ale coronavirusului:

Reducerea cazurilor în Marea Britanie

Hancock a spus „cu cât numărul cazurilor este mai mic aici, cu atât primim mai puține variante noi”, adăugând că munca de reducere a cazurilor interne a fost „crucială”.

Dacă cazurile continuă să scadă, va contribui la reducerea ratei R – o măsurare a vitezei sau a încetinirii răspândirii virusului.

Dacă focarul se micșorează, variantele au o capacitate mai mică de a se propaga. În plus, virusul are o capacitate slabă de a se transforma dacă există mai puțini oameni care se infectează.

Mutațiile aleatorii ale virusului apar tot timpul, cel mai adesea fără consecințe.

Creșterea test and trace

Hancock a declarat că a doua etapă a strategiei de pregătire împotriva noilor variante „este urmărirea îmbunătățită a contactelor, testarea și secvențierea genomică”.

Pentru a „coborî cu greu” varianta sud-africană, domnul Hancock a anunțat săptămâna trecută un program de testare în masă în zone vizate din Anglia.

Inițial, testarea a fost lansată pentru opt coduri poștale în care se temea că varianta sud-africană se va răspândi. Dar acum s-a extins până la 13 zone după ce s-a descoperit că oamenii au cazuri de o versiune și mai evoluată a tulpinii Kent.

Vaccinarea masivă a populației pentru abordarea noilor variante

Vaccinurile reprezintă a treia parte a strategiei guvernului de abordare a variantelor, anunțată de Hancock.

El a spus: “În al treilea rând este munca privind vaccinurile pentru abordarea variantelor, așa cum a fost expusă ieri de profesorul Van-Tam”. Profesorul Jonathan Van-Tam, ofițerul medical adjunct al Angliei, a declarat ieri că variantele virusului sunt „inevitabile”.

Dar, în același mod, „este aproape inevitabil ca la un moment dat să avem nevoie de variații ale vaccinului”.

Securitatea frontierelor

A patra parte a planului împotriva noilor variante este „protecția sănătății la frontiere pentru a ne spori securitatea împotriva noilor variante de îngrijorare care sosesc din străinătate”.

Hancock a confirmat noul regim de „testare îmbunătățită” pentru călătorii internaționali, pentru a opri intrarea noilor variante.

Fiecare pasager trebuie să demonstreze un rezultat negativ al testului cu 72 de ore înainte de a călători în Marea Britanie.

Și fiecare pasager trebuie să fie pus în carantină timp de 10 zile, fie acasă, fie într-o cameră de hotel, în funcție de țara din care provin.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...