Marea Britanie a anunțat când și în ce condiții ridică carantina

Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a dezvăluit o strategie în patru etape pentru a aborda noile variante Covid și a scoate Marea Britanie din lockdown.

Hancock le-a spus parlamentarilor că răspunsul la noile variante este o misiune critică în lupta pe termen lung împotriva coronavirusului.

Oficialul britanic a declarat că Marea Britanie este pe drumul cel bun în eforturile sale de a aborda Covid-19 dar a avertizat că numărul spitalizărilor și deceselor sunt „încă mult prea mari”.

„Cazurile de coronavirus au scăzut cu 47% în ultimele două săptămâni și au scăzut în toate părțile Regatului Unit. Dar încă nu suntem la finalul luptei.

Spitalizările scad, dar sunt încă mult mai multe persoane în spital decât la vârfurile din aprilie sau noiembrie, iar numărul deceselor, în timp ce scade, este încă mult prea mare.

Coronavirusul, la fel ca gripa și toate celelalte virusuri, se transformă în timp și astfel răspunsul la noi variante de îndată ce apar este o misiune critică pentru a ne proteja pe termen lung.”

El a stabilit o strategie în patru etape pentru a lupta cu noile variante ale coronavirusului:

Reducerea cazurilor în Marea Britanie

Hancock a spus „cu cât numărul cazurilor este mai mic aici, cu atât primim mai puține variante noi”, adăugând că munca de reducere a cazurilor interne a fost „crucială”.

Dacă cazurile continuă să scadă, va contribui la reducerea ratei R – o măsurare a vitezei sau a încetinirii răspândirii virusului.

Dacă focarul se micșorează, variantele au o capacitate mai mică de a se propaga. În plus, virusul are o capacitate slabă de a se transforma dacă există mai puțini oameni care se infectează.

Mutațiile aleatorii ale virusului apar tot timpul, cel mai adesea fără consecințe.

Creșterea test and trace

Hancock a declarat că a doua etapă a strategiei de pregătire împotriva noilor variante „este urmărirea îmbunătățită a contactelor, testarea și secvențierea genomică”.

Pentru a „coborî cu greu” varianta sud-africană, domnul Hancock a anunțat săptămâna trecută un program de testare în masă în zone vizate din Anglia.

Inițial, testarea a fost lansată pentru opt coduri poștale în care se temea că varianta sud-africană se va răspândi. Dar acum s-a extins până la 13 zone după ce s-a descoperit că oamenii au cazuri de o versiune și mai evoluată a tulpinii Kent.

Vaccinarea masivă a populației pentru abordarea noilor variante

Vaccinurile reprezintă a treia parte a strategiei guvernului de abordare a variantelor, anunțată de Hancock.

El a spus: “În al treilea rând este munca privind vaccinurile pentru abordarea variantelor, așa cum a fost expusă ieri de profesorul Van-Tam”. Profesorul Jonathan Van-Tam, ofițerul medical adjunct al Angliei, a declarat ieri că variantele virusului sunt „inevitabile”.

Dar, în același mod, „este aproape inevitabil ca la un moment dat să avem nevoie de variații ale vaccinului”.

Securitatea frontierelor

A patra parte a planului împotriva noilor variante este „protecția sănătății la frontiere pentru a ne spori securitatea împotriva noilor variante de îngrijorare care sosesc din străinătate”.

Hancock a confirmat noul regim de „testare îmbunătățită” pentru călătorii internaționali, pentru a opri intrarea noilor variante.

Fiecare pasager trebuie să demonstreze un rezultat negativ al testului cu 72 de ore înainte de a călători în Marea Britanie.

Și fiecare pasager trebuie să fie pus în carantină timp de 10 zile, fie acasă, fie într-o cameră de hotel, în funcție de țara din care provin.

Urmează cel puțin 1 an de recesiune în Marea Britanie. Anunțul care le dă emoții românilor din Regatul Unit

Familiile din Marea Britanie se vor confrunta cu cea mai lungă recesiune de la criza financiară din deceniul trecut până acum și cu o...

Cod ROȘU de caniculă pentru prima dată în istorie în Marea Britanie. Val de căldură excepțional începând de mâine

În Marea Britanie, temperatura ar putea urca în următoarele zile până la 40 de grade, un record absolut pentru această ţară cunoscută mai degrabă...

Marea Britanie a declarat stare urgenţă naţională din cauza temperaturilor record: 40 de grade Celsius pentru prima dată în istorie.

Serviciul meteorologic din Marea Britanie, a declarat vineri stare de urgenţă naţională şi a emis o avertizare de „căldură extremă” pentru anumite regiuni din...

Marea Britanie: Ajutoare financiare pentru familiile de români stabiliți legal în Regatul Unit

Mii de familii cu copii mici și femei gravide pierd anual ajutoare financiare oferite de guvernul britanic, în valoare de până la 442 de...

Marea Britanie caută din nou muncitori români pentru a lucra în agricultură și oferă peste 10 lire pe oră

În majoritatea dintre fermele de legume și fructe din Marea Britanie, lucrătorii migranți și angajații sezonieri joacă un rol cheie în timpul sezonului de...

Pentru prima dată în istorie, SUA livrează mai multe gaze în Europa decât Rusia

Europa caută alternative, cum ar fi gazul natural lichefiat din SUA în schimbul celui provenit din Rusia, după ce Gazprom PJSC a redus livrările...

Cum poți să primești ajutorul financiar de 650 de lire în Marea Britanie

Ajutorul financiar de 650 de lire alocat anul acesta pentru achitarea facturilor va fi acordat în funcție de modul cum oamenii s-au înregistrat ca...

O parte din românii din Marea Britanie vor primi 200 lire direct în contul bancar în această săptămână pentru plata facturilor

În următoarele zile, mii de oameni vor primi bani ca sprijin în criza costului vieții. Plata directă de 200 de lire va intra direct în...