Zborurile din și spre Marea Britanie rămân blocate până în luna mai

Planul guvernului spune că „va stabili când ar trebui reluate călătoriile internaționale, dar nu mai devreme de 17 mai”. Multe firme de turism au planificat să reia operațiunile în acea zi.

La o ședință a Comitetului pentru transporturi, Robert Courts, ministrul aviației, a declarat:

„Am prezentat modul în care vom progresa în decursul lunii viitoare, cu raportul către prim-ministru pe 12 aprilie. Sperăm ca zborurile să fie reluate după 17 mai. ”

Un ministru guvernamental le-a spus parlamentarilor că ridicarea restricțiilor asupra călătoriilor internaționale nu va avea loc, așa cum se spera, pe 17 mai.

Deputatul laburist Ben Bradshaw a verificat afirmația dlui Courts spunând:

„Domnule ministru, tocmai ați spus„ la un moment dat după 17 mai ”. Poți să fii ceva mai specific? Majoritatea oamenilor speră că aceste restricții asupra călătoriilor internaționale vor fi ridicate atunci. Industria trebuie să planifice și oamenii trebuie să își planifice plecările sau întoarcerile în țară.”

Courts a adăugat: „Înțeleg în totalitate cerința unei certitudini planificate.

„În această etapă, având în vedere că lucrăm încă foarte mult cu industria și aflăm cum vom face acest lucru, cred că ar fi prematur să fiu prea precis în această etapă.

„Înțeleg total necesitatea certitudinii și nu doresc să nu o ofer. Dar, în acest moment, trebuie să analizăm factorii cu adevărat destul de complicați pe care trebuie să-i analizăm pe măsură ce reunim această forță de lucru pentru călătorii.

Așadar, zborurile și călătoriile din și spre Marea Britanie vor rămâne restricționate până pe cel puțin 17 mai.

La frontiere va fi solicitat un nou formular persoanelor care vor să părăsească teritoriul Regatului Unit. Călătoriile internaționale vor trebui să fie aprobate de către autorități, altfel acestea nu vor fi permise.

Confom restricţiilor actuale din Marea Britanie, vacanţele sunt interzise şi numai cei care călătoresc din motive specifice de muncă sau de familie au voie să plece în străinătate.

Guvernul a declarat că noua formă îl va ajuta la respectarea acestor reguli.

De asemenea, autorităţile Marii Britanii au precizat că oamenii ar putea fi capabili să călătorească din nou începând cu mijlocul lunii mai, iar mai multe informaţii vor fi afişate în decursul lunii aprilie.

De la 1 octombrie, Guvernul britanic schimbă regulile de intrare în Marea Britanie și actele necesare la frontieră.

Începând cu 1 octombrie 2021, românii care vor avea ca destinație Marea Britanie vor fi nevoiuți să dețină un pașaport ca document de călătorie. Pasagerii...

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...