Zeci de mii de români nu au primit răspuns la cererea de rezidență în Marea Britanie. Riscă să rămână fără locuri de muncă și asigurări de sănătate.

Ministerului de Interne britanic a anunţat că aproximativ 483.200 de persoane încă aşteaptă să ştie dacă cererea lor este aprobată.

Termenul limită pentru depunerea documentelor a fost 30 iunie, dar, deşi au trecut deja două luni, mulţi cetăţeni români nu au primit răspuns de la autorităţi şi nu au actele în regulă.

Majoritatea dintre solicitanţi sunt români, care alături de polonezi şi italieni sunt cele mai numeroase comunități rezidente în Marea Britanie.

Programul de rezidenţă pentru cetăţenii UE din Marea Britanie este definit pe site-ul guvernului britanic ca „un sistem simplu şi uşor de utilizat”.

Termenul limită pentru depunerea documentelor a fost 30 iunie, dar, deşi au trecut deja două luni, mulţi cetăţeni români nu au primit răspuns de la autorităţi şi nu au actele în regulă.

În lipsa unor acte în regulă, locurile de muncă, chiriile şi îngrijirea sănătăţii sunt expuse riscului pentru aproape 500.000 de oameni.

Executivul a anunţat cetăţenii europeni din Marea Britanie că vor avea drepturile protejate şi că vor fi luate în considerare şi înregistrările peste limita maximă.

Un purtător de cuvânt a explicat că întârzierile sunt cauzate de numărul mare de cereri, peste 6 milioane de la începerea programului, martie 2019.

Între timp, însă, abordarea guvernului nu se reflectă în lege, care îi protejează doar pe cei care au depus candidatura înainte de 30 iunie.

După Brexit, statutul stabilit – sau, pentru cei care au locuit în Marea Britanie de mai puţin de cinci ani, statutul pre-stabilit – este necesar pentru a avea acces la servicii şi beneficii, de la sănătate la pensionare, precum şi la muncă, dreptul de a locui în chirie şi aşa mai departe.

Fără acte în regulă, unii vor fi expulzaţi, alţii vor pleca de bună voie. Iar criza de forţă de muncă este deja acută în Marea Britanie.

Termenul limită pentru depunerea documentelor a fost 30 iunie, dar, deşi au trecut deja două luni, mulţi cetăţeni români nu au primit răspuns de la autorităţi şi nu au actele în regulă.

Dintre cererile primite de guvern, 2,8 milioane de cetăţeni au obţinut statutul de decontat şi 2,3 milioane pre-decontare. Cei din urmă trebuie să depună o nouă cerere pentru a trece la categoria permanentă.

Marea Britanie schimbă regulile pentru călătoriile internaționale. Noile reguli de la frontierele Angliei valabile în două săptămâni.

În ceea ce privește regulile de călătorie din Marea Britanie în România, guvernul de la București a decis să mențină Regatul Unit pe lista...

Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Sunt cei mai verificați cetățeni la frontierele Regatului Unit.

Conform celor mai noi date statistice oficiale, românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică. Mai exact, conform...

Planul B în Marea Britanie pentru următoarele luni. Măștile redevin obligatorii, certificatele și lockdown-ul doar ca ultimă soluție.

Lockdown-ul, măștile de protecţie obligatorii, certificatele de imunitate și munca de acasă ar putea reveni în Anglia în această iarnă ca parte a „planului...

Marea Britanie caută să angajeze 100.000 de români și bulgari. Oferă bonusuri și majorări salariale pentru cei ce vin în UK.

Marea Britanie se confruntă cu un de­ficit de şoferi de camion fără precedent, pe care com­paniile de transport îl pun pe sea­ma pandemiei, dar...

De ce pleacă șoferii români de TIR din Marea Britanie. Tot mai mulți români părăsesc Regatul Unit.

În anul 2017 aproximativ 150.000 de șoferi de TIR din România lucrau pentru companiile occidentale, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, începând de anul trecut...

Se schimbă, din nou, regulile pentru călătoriile din și către Marea Britanie.

Un total de opt state și teritorii vor fi scoase de pe lista roșie a Marii Britanii pentru traficul internațional de călători, iar sistemul...

Marea Britanie relaxează regulile pentru călătoriile internaționale. România a modificat lista tărilor cu risc.

Astăzi, guvernele de la București și Londra urmează să ia două decizii cu impact direct asupra cetățenilor care călătoresc în și dinspre România și...

Clarificări cu privire la controalele de frontieră din Marea Britanie asupra cetățenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, prin Ambasada României la Londra, clarificări cu privire la controalele autorităților de frontieră britanice care ar viza în special...